Menu 

Druga polovina januara je sjajno vreme da se vratite na stare staze kad je u pitanju zdrav način života. Zdrava ishrana i redovna vežba. Praznici su prošli i više nema opravdanja za zabušavanje. Da oporavite organizam od svih loših stvari kojima ste ga bombardovali prethodnih mesec dana može vam pomoći i fenomenalni smoothie od matcha praha.

Sve vas razumemo i uopšte vas ne krivimo, u današnje vreme svi smo previše zauzeti, jurimo s posla kući, pa vozimo decu na raznorazne aktivnosti i jednostavno ništa ne stižemo, a praznici nam dođu kao izgovor da se opustimo i uživamo u porodici i nešto malo kaloričnijioj hrani. I to je skroz u redu. Važno je smo da se kasnije vratite u svoj standardni ritam i posvetite se svome zdravlju.

Ovaj smoothie će vam piomoći da oporavite telo jer sadrži nekoliko veoma zdravih namirnica i može komotno poslužiti kao zamena za jedan obrok. Ne biste verovali koliko je zdrav, a pored toga je i jako ukusan.

3535736201_2e2d228527_z

Mango. Jedan od sastojaka ovog smoothija je mango, tropsko voće koje obiluje nutrijentima, a njegova glavna lekovita svojstva su što prirodnim putem snižava holesterol, alkalizuje telo, pomaže kod gubitka kilograma, a vlakna koja sadrži održavaju probavu urednom. Pored toga svega, mango je poznat i po tome što jača imunitet što je sjajno u vreme prehlada i gripa.

Kelj. Drugi zdravi sastojak ovog napitka je kelj o kome smo pričali zaista mnogo puta, ali nikad nije suvišno napomenuti zašto ovu biljku nazivaju superhranom. Lista lekovitih svojstava je zaista dugačka, ali naglasićemo samo da je ogat antioksidantima i vitaminom K.

Mleko je kao što već sigurno znate odličan izvor kalcijuma i vitamnina D što nije dobro samo kad je u pitanju zdravlje kostiju i zuba već usporavaju i prve znake starenja.

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja naseckanog svežeg ananasa
  • 1 šolja naseckanog manga
  • ½ šolje mleka po želji (kravlje, kozje, bademovo, sojino)
  • 1 kašičica zelenog matcha praha
  • Sok isceđen iz ¼ limuna

3469720946_1e161fb54d_z

Sve sastojke stavite u blender i ostavite da se pretvore u smoothie bez komadića. Kao što smo već napomenuli možete ga piti umjesto jednog obroka jer je toliko bogat nutrijentima i sigurno će vas zasititi, a mi vam toplo preporučujemo da ga koristite ujutro. Ako se pitate šta je to macha prah, detaljnije o ovoj zdravoj namirnici pročitajte u tekstu: “Šta je matcha prah i kako ga koristiti”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar