Menu 

Dok nam na sto ne dođu prave lubenice zabavite se sa ovim zanimljivim receptom. Vaši gosti i ukućani će biti oduševljeni.

lubenica4Sastojci:

 • 300 gr običnih penastih bombona (marshmallows)
 • 300 gr penastih bombona sa ukusom jagode
 • ½ šolje (250 ml) putera
 • 8 šolji rižinih pahuljica
 • Crvena boja za hranu (možete koristiti i neke prirodne opcije poput soka od maline)
 • Zelena boja za hranu
 • Malo grožđica za ukras (umesto špica)

Zeleni sloj (kora lubenice)

Nauljite okruglu tepsiju prečnika 20-tak cm. U veću posudu naspite 3 šolje rižinih pahuljica. U posebnoj posudi na šporetu na nižoj temperaturi otopite puter (1/4 šolje), dodajte mu obične penaste bombone i mešajte dok se ne otope. Kuhajte još 3 minuta i dodajte zelenu boju za hranu i dobro izmešajte. Sklonite sa vatre i tu mešavinu dodajte rižinim pahuljicama. Dobro izmešajte i sjedinite, a pahuljice će poprimiti zelenu boju. Smesu sada rasporedite i učvrstite po rubovima tepsije. Neka taj zeleni prsten bude 3 do 5 cantimetara debljine.

lubenica2

Crveni sloj

U veliku posudu stavite 5 šolja rižinih pahuljica. Posebno na šporetu otopite puter (preostalu 1/4 šolje), dodajte mu penaste bombone sa jagodom i mešajte na laganoj vatri dok se ne istopi. Kuhajte još dva minuta i dodajte crvenu boju za hranu. Tu smesu prelijte preko rižinih pahuljica i sve dobro pomešajte. Crvenu smesu sada stavite u tepsiju u zeleni prsten, rasporedite, izravnajte i pritisnite. Crveni krug ukrasite grožđicama, koje predstavljaju špice vaše lubenice.

 

(Uz to poslužite OVAJ super koktel od lubenica i jagode)

Recept
Ime Recepta
Lubenica od rižinih pahuljica
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 52 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
2 komentara
 1. Marina P Tavra via Facebook

  riža, ona kao iz čokolade?

 2. Romana Todorovic Milorad Vranesevic via Facebook

  pirinac

Napišite komentar

Zdravlje

Sirup i med od mladih izdanaka bora su tradicionalni i prirodni “melemi”, lako pristupačni i jednostavni za pripremu. Pročitajte koliko su borovi izdanci zdravi. Piši! Širi dalje!