Menu 

Dok nam na sto ne dođu prave lubenice zabavite se sa ovim zanimljivim receptom. Vaši gosti i ukućani će biti oduševljeni.

lubenica4Sastojci:

 • 300 gr običnih penastih bombona (marshmallows)
 • 300 gr penastih bombona sa ukusom jagode
 • ½ šolje (250 ml) putera
 • 8 šolji rižinih pahuljica
 • Crvena boja za hranu (možete koristiti i neke prirodne opcije poput soka od maline)
 • Zelena boja za hranu
 • Malo grožđica za ukras (umesto špica)

Zeleni sloj (kora lubenice)

Nauljite okruglu tepsiju prečnika 20-tak cm. U veću posudu naspite 3 šolje rižinih pahuljica. U posebnoj posudi na šporetu na nižoj temperaturi otopite puter (1/4 šolje), dodajte mu obične penaste bombone i mešajte dok se ne otope. Kuhajte još 3 minuta i dodajte zelenu boju za hranu i dobro izmešajte. Sklonite sa vatre i tu mešavinu dodajte rižinim pahuljicama. Dobro izmešajte i sjedinite, a pahuljice će poprimiti zelenu boju. Smesu sada rasporedite i učvrstite po rubovima tepsije. Neka taj zeleni prsten bude 3 do 5 cantimetara debljine.

lubenica2

Crveni sloj

U veliku posudu stavite 5 šolja rižinih pahuljica. Posebno na šporetu otopite puter (preostalu 1/4 šolje), dodajte mu penaste bombone sa jagodom i mešajte na laganoj vatri dok se ne istopi. Kuhajte još dva minuta i dodajte crvenu boju za hranu. Tu smesu prelijte preko rižinih pahuljica i sve dobro pomešajte. Crvenu smesu sada stavite u tepsiju u zeleni prsten, rasporedite, izravnajte i pritisnite. Crveni krug ukrasite grožđicama, koje predstavljaju špice vaše lubenice.

 

(Uz to poslužite OVAJ super koktel od lubenica i jagode)

Recept
Ime Recepta
Lubenica od rižinih pahuljica
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 52 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
2 komentara
 1. Marina P Tavra via Facebook

  riža, ona kao iz čokolade?

 2. Romana Todorovic Milorad Vranesevic via Facebook

  pirinac

Napišite komentar

Zdravlje

Iako im ne pridajemo baš previše značaja, uzimamo ih zdravo za gotovo, povremeno ih sredimo ili nalakiramo, nokti nam mogu reći mnogo toga o stanju u kome se nalazi opšte zdravlje organizma....