Menu 

Koliko nereda vi napravite u kuhinji tokom kuvanja? Da li vam je potrebno više vremena za pospremanje nego za samu pripremu ručka? Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da kuhinja ostane čista.

Ponekad, ma koliko uživali u kuvanju, radije se odlučimo na dostavu hrane zbog silnog nereda koji kasnije treba da pospremimo. Ne brinite, ništa nije nerešivo, ključ je u dobroj organizaciji i nekoliko trikova koji će vam pomoći da vam kuhinja blista kad završite sa kuvanjem.

Krenimo redom…

Da bi vam tokom kuvanja radne površine bile čiste, sve potrebne satojke stavite na veliku tepsiju. Na ovaj način izbeći ćete prosipanje po radnom stolu i sve namirnice će vam biti na dohvat ruke.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-mess-kitchen-image12386158

Da biste sprečili da se maslinovo ili neko drugo ulje proliva po flaši, oko grlića omotajte kuhinjski ubrus,  kao što rade sa vinom u finim restoranima i time ste sprečili mrlje od ulja na radnom stolu.

Ako ste tokom kuvanja nešto razbili, najbrži i najdelotvorniji način da pokupite i najsitnije delove stakla nije usisivač već šnita belog hleba. Jednostavo isecite deblju šnitu hleba i njome pokupite staklo.

Vaše dragocene recepte ili kuvaricu po kojima spremate jelo zaštitićete od prljvaštine i prskanja tako što ćete ih poklopiti čistim staklenim poklopcem.

Pre nego krenete sa kuvanjem, na radnom stolu pripremite veliku posudu u koju ćete bacati sve otpatke, ljuske od povrća, jaja i svo ono smeće koje nam se tokom kuvanja stvara. Da bi čišćenje bilo još lakše unutrašnjost posude obložite plastičnom kesom koju ćete kasnije samo skupiti, zavezati i baciti u smeće.

I na samom kraju, ali ništa manje važno, često perite ruke tokom kuvanja da vam se slučajno ne desi da rukama od ulja ili testa uhvatite za dršku nekog kuhinjskog elementa jer to vam je kasnije samo još dodatnog čišćenja.

 

Sviđa nam se
Autor
Kako da vam kuhinja bude čista tokom kuvanja
Datum
Ime
Čista i uredna kuhinja dok kuvate
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar