Menu 

Le Cordon bleu je jedna od najbolji kulinarskih akademija na svetu.

To je svetski poznata mreža obrazovnih ustanova po celom svetu koja školuje najbolje chefove i radnike u ugostiteljstvu.

Ova škola  i dalje uporno raste i razvija se, kombinujući inovativnost i kreativnost sa tradicijom, idući u korak sa sve većim zahtevima međunarodne hotelske industrije.

Le Cordon bleu primenjuje karakteristične nastavne metode, gde studenti iskustvo i znanje stiču kroz isključivo praktičnu nastavu.

kulinarska akademija

Ova akademija ima 35 ustanova na 5 kontinenata a godišnje ih pohađa i do 20 000 studenata.

[one_half]Pod imenom Le cordon bleu radi od daleke 1895 godine a ime je dobila po plavoj traci vitezova[/one_half]

Jedan od najčuvenijih francuskih kuvara i učitelja iz ove prestižne škole je svakako Henri-Paul Pellaprat, čija je velika kuvarica postala obavezno štivo za sve one koji žele da uče i da dostignu savršenstvo ukusa u svojim jelima.

velika knjiga recepata

Ipak ideja o vrhunskoj školi kuvanja potekla je od Marthe Distel koja je na neki način idejni začetnik, naime ona je imala nešto kao sedmičnu kolumnu u novinama u kojoj je prenosila savete i iskustva velikih tadašnjih kuvara, a sve pod nazivom La Cuisinière Cordon-bleu.

[one_half_last]Ova škola se reklamirala na najbolji način kroz neke filmove čiji su se glavni akteri tu školovali[/one_half_last]

Ukoliko ste zainteresovani za sticanje znanja na ovoj prestižnoj akademiji, sve detalje i informacije možete pronaći na njihovim zvaničnim stranicama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar