Menu 

Ako ste poslednji put kad ste se pogledali u ogledalo ugledali nekoliko sedih vlasti  evo nekoliko trikova kako da ih što bolje prikrijete bez farbanja.

Sede vlasi su ono što ni jedna žena ne želi videti na svojoj glavi. One su nam pored bora glavni pokazatelj da vreme ide i da nas godine sustižu, što ne mora uvek biti tačno. Ako ne želite da se farbate evo nekoliko jednostavnih trikova kako da zamaskirate sede vlasi.

1. Nemojte ih čupati. Ma koliko vas mamilo da ih iščupate oduprite se tom nagonu i to ne zato jer će narasti još tri nove nego zato što čupanjem dlaka možete oštetiti folikul dlake tako da dlaka više uopšte neće moći rasti. Bolje i da imate sedu nego da ste ćelavi, zar ne?

dreamstime_s_21768397

2. Sjajan, moderan i šik način da zamaskirate sede vlasi su pletnice, francuske ili one koje idu oko glave. Posebno pašu uz jesenji stil.

3. Kod nekih žena se sede pojavljuju samo na jednom delu glave, ako utvrdite ovu pojavu jednostavno razdeljak pomerite na drugo mesto i sede sakrijte ostatkom kose.

4. Šnalice su sjajan način da se igrate sa kosom i pravite neobavezne frizure, a uz pomoć njih možete i sakriti sede vlasi. Kupite više vrsta šnalca, šarenih i onih ozbiljnijih boja i igrajte se, radite svoje kombinacije frizura kojima ćete zamaskirati mrske sede vlasi.

5. Šalovi, marame i trake za kosu su ultara popularne poslednjih godina, a pored toga što su sjajan modni detalj mogu vam poslužiti kao sredstvo za prikrivanje sedih. Pazite samo da boju marame uskladite sa celokupnom odevnom kombinacijom.

dreamstime_s_32767636

6. Ako ste sede primetili u trenutku kad nemate vremena za farbanje u vašoj parfimeriji potražite puder za kosu u boji koji će vam poslužiti kao prva pomoć kod prikrivanja sedih dok ne oslobodite vreme da posetite frizera.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Većinu ljudi pomen peperminta sigurno asocira na bombone, žvake, pastu za zube ili čajeve za stomak. Pepermint je veoma zdrava biljka koja ima zaista mnogo lekovitih svojstva i nekada nam se čini da je potcenjena.