Menu 

Leti nam je potrebno mnogo više hidratacije. Kada bi ste znali kako je lako napraviti svoje hidratacijske kremice i to potpuno prirodne, ne biste nikada kupovali razne industrijske preparate.

Kremasta luksuzna hidratacija nije u skupocenim bočicama, već u domaćim mešavinama. Ova, za koju vam donosimo recept, nije masna, dobro se upija i miriše divno. Ovaj kremasti sprej idealna je nega tokom letnjih dana, kada vaša koža vapi za zdravom hidratacijom.

sprej za hidratacijuPotrebno vam je: ¼ šolje destilovane ili filtrirane vode, 1 ½ kašičica čistog biljnog glicerina (glicerola), 1 kašičica ulja od semenki grožđa, badema ili lešnika, 4 do 5 kapi vitamina E (može i iz kapsula), 8-10 kapi eteričnog ulja po izboru (nije obavezno). Sa ovim sastojcima dobijate oko 100 ml kremice.

Izmešajte sve sastojke i uspite ih u manju sprej bocu. Protresite pre upotrebe, nanesite na telo (posebno posle tuširanja) i nežno umasirajte u kožu.

Umesto destilovane vode možete koristiti ružinu vodicu, biljni čaj ili čisti aloe vera gel. Preporučuje se da ovaj sprej za hidrataciju leti čuvate u frižideru.

Važno je da koristite destilovanu vodu, a poželjno je da drugi sastojci budu organskog porekla. Glicerin je važan jer je higroskopan, a to znači da apsorbuje vodu iz vazduha i tako bolje hidratizira vašu kožu čineći je mekom. Lako se rastvara u vodi, pa je idealan za ovaj recept.

Ulja od semenki grožđa, badema ili lešnika imaju hidratacijska svojstva i koža ih lako upija, a ne zatvaraju pore.

Vitamin E hrani kožu i štiti je od slobodnih radikala, a u ovom receptu služi i kao prirodni konzervans.

Kada birate eterična ulja, najbolji izbor je lavanda, jer odgovara svim tipovima kože. Ali, izbegavajte citrusna eterična ulja, jer su fototoksična i koža zbog tog može postati osetljivija na sunčeve zrake.

Ukoliko vam se čini da se ne isplati kupovati sve ove namirnice, pomislite na to da vam treba tek mala količina od svake, pa se možete udružiti sa prijateljicama i podeliti troškove.

Da li ste ikada pravili svoje kremice i eterična ulja? Pročitajte i kako da Napravite osvežavajući sprej i ulje od lavande.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar