Menu 

Zimi su nam ruke i lice najviše izloženi uticaju hladnoog vazduha i zato je veoma važno da naučite kako da se pravilno brinete o koži ruku tokom hladnijih dana.

Koža na rukama je veoma delikatna i obično jako suva i zato ona prva “nastrada” kad je dođe zima i tempretaura u termometru se snizi.

Nosite rukavice

http://www.dreamstime.com/stock-photography-beautiful-woman-wearing-winter-gloves-grey-background-image34472352

Najvažniji savet koji treba da poštujete tokom cele zime jeste da nosite rukavice i na taj način što bolje zaštitite kožu na rukama.

Nije važno koliko ćete se zadržati napolju, da li idete časkom do prodavnice ili da pokupite poštu, rukavice uvek nosite posebno kao vam je koža osetljiva i sklona isušivanju i pucanju.

Ovlažite vazduh

Grijalice i radijatori koje tokom zime koristimo da ugrejemo prostor u kome živimo zaista isušuju vazduh što loše utiče na kožu ruku. Ako ne možete nabaviti aparat za ovlaživanje vazduha onda obavezno pored svake grijalice stavite malu šerpicu sa vodom u koju možete i nakapati par kapi eteričnog ulja vaše omiljene arome.

http://www.dreamstime.com/stock-images-housewife-washing-dishes-rubber-gloves-smiling-image31682244

Nosite gumene rukavice tokom obavljanja kućanskih poslova

Tokom pranja suđa neophodno je nositi rukavice tokom cele godine, ali zimi posebno. Prevelika izloženost vodi i hemikalijama koje koristimo za pranje i čišćenje iz ruku izvlače prirodne lubrikante i vlažnost. Upravo iz tog razloga ne preterujte sa pranjem ruku osim ako vam to posao ne nalaže. Radije koristite gelove za dezinfekciju.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-hand-creme-white-background-image38494523

Dobra hidratacija

Nekoliko puta tokom dana ruke mažite kvalitetnom kremom za hidrataciju. Dobru kremu za ruke možete napraviti i sami, jednostavno pomešajte malu količinu putera, meda i ubacite malo lekovitih biljaka kao što su kopriva ili konjsko kopito. Izbegavajte kreme koje u sebi sadrže petrolej.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-hand-care-image3944988

Maska za ruke

Kao što postoje razne maske za negu lica isto tako postoje maske za ruke koje možete napraviti sami u svom domu.
Da biste napravili masku za ruke pomešajte kašiku glicerina, 2 kašika maslinovog ulja, sveže ceđeni sok jednog limuna, žumance i decilitar ružine vodice. Nanesite masku na ruke ostavite da deluje neko vreme pa isperite. Pored ove možete napraviti masku od krompira i mleka, jednostavno izgnječite kuvani krompir i pomešate sa nekoliko kašika mleka pa nanesete.

Ugađajte svojim rukama. Jednom nedeljno svojim rukama priuštite opuštajuću kupku ili masažu lekovitim biljkama i uljima. Za lekovitu kupku koristite biljke kao što su kopriva, neven, žalfija ili kamilica, potopite ih u toplu vodu, ohladite pa natapajte ruke 10-15 minuta. Da biste si priuštili masažu koristite bademovo ulje pomešano sa nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina.

Sviđa nam se
Autor
Nega ruku tokom zime
Datum
Ime
Maske i kupke za negu kože ruku
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar