Menu 

Veći nas, naši kućni ljubimci su divni i neodoljivi, ali kad je u pitanju njihov neugodan miris to je već druga priča. Evo nekoliko saveta kako da sprečite neugodan miris vaših čupavih prijatelja.

Neugodan miris mačjeg toaleta ili mokrog psa mogu biti veliki problem, kako za nas koji to čistimo tako i za goste koji nisu navili na takve stvari. Naši saveti su u stvari saveti kako da sperčite neugodne mirise i pre nego što se dese. Pa krenimo redom.

Neugodan miris kućnih ljubimaca – sprečite ga!

Ako imate mačku najvažnije je da njenu kutiju sa peskom održavate čistom i svežom. Ako je pesak vlažan i prljav mačka će ga verovatno prestati koristiti pa će svoje potrebe obavljati gde stigne, a teško ćete je ponovo navići na pesak, čak teže nego prvi put.

neugodan miris

By: Grace

U pravilu, mačke treba da se sterilišu, ako ćete je držati u kući, jer mačke koje nisu sterilisane, obeležavaju svoj teritorij čak i ako je pesak potpuno čist i ne postoji trening kojim ćete to sprečiti.

Obavezno negde blizu mačijeg peska držite neki osveživač vazduha koji će neutralisati neugodne mirise.

Ako pak imate psa njegov neugdan miris držaćete pod kontrolom tako što ćete prvenstveno njegov krevet (prostirku) održavati čistom. Perite je najmanje jednom sedmično, i redovno kupajte svog psa. Ako zanemarite ove savete neugodni mirisi će se veoma brzo razviti i kasnije ćete ih teško istrebiti. Pse sa dužom dlakom redovno četkajte jer se miris kod pasa sa dužom dlakom brže i lakše širi. Pazite kakve proizvode kupujete za vašeg psa, krive slastice mogu biti uzrok neugodnog zadaha i možda ćete morati probati nekoliko vrsta dok ne nađete one odgovarajuće.

Da zaključimo, neugodni mirisi vaših kućnih ljubimaca su jednostvano odraz koliko se dobro ili loše brinete o njima.

Imate li kućnog ljubimca? Kako se borite protiv neugodnih mirisa.

Ovde smo pisali kako da napravite miris za vas, koji će trajati celo leto.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar