Menu 

Ključevi, mobilni telefoni, novčanici ponekad kao da sami misteriozno nestaju. Izgubljene stvari ćete lakše naći sa ovim savetima.

Osnovno što trebate imati na umu je da sve treba imati svoje mesto u kući. Veliki broj ljudi kasni na posao upravo zbog toga što su zaboravili gde su spustili ključeve i šta su uradili sa novčanikom. Evo kako da lakše pronađete stvari koje najčešće gubimo i da izađete iz društva “Zdravka zaboravka”.

Ključevi

devojka izgubljeni kljucevi od kuceStvar koju najčešće gubimo. Držite ključeve od kuće i automobila na istom privesku. Pronađite im idealno mesto u kući – recimo, na maloj vešalici za ključeve kod vrata ili na magnetu na frižideru. Nakon nekog vremena tu ćete ih redovno ostavljati i nalaziti. Dok se ne naviknete, potražite ih svako veče pred spavanje da uštedite na vremenu.

Novčanik

Držite ga uvek u torbi, u ormariću pored kreveta ili kraj telefona (ili čak na mestu gde držite ključeve) ili sve u jednoj korpici na pogodnom mestu. Naravno, pazite da to nije mesto koje je blizu vrata i izloženo pogledima ili deci na dohvat ruke.

Mobilni telefon i punjač

Sve punjače držite organizovane na jednom mestu kod produžnog kabla sa više ulaza. Nema potrebe da ga premeštate po kući. Što se tiče mobilnog telefona sa njim je malo teže, jer ga često premeštamo. Međutim trudite se da ga uvek vratite na neka mesta na kojima znate da ćete ga naći. A, na kraju krajeva uvek ga možete pronaći tako što ćete zamoliti nekog od ukućana da pozove vaš broj. (Pročitajte i Kako sakriti električne kablove u kući)

Daljinski upravljači

Na žalost, vrlo čest povod za svađu u mnogim domovima. Najbolje je da ih držite u jednoj poseboj kutiji kraj TV-a. Na svaki posebno stavite nalepnicu sa oznakama za šta služi koji daljinski.

Naočare

Sunčane naočare je najbolje držati u posebnoj kutiji u torbi ili na ormariću za obuću. Što se tiče naočara za čitanje – neka budu na mestima gde vam trebaju, na noćnom ormariću, na polici za knjige, u kuhinji (za čitanje recepeta) ili u torbi u futroli.

Garanacije, priznanice, dokumenti

devojka pretrazuje torbuSve dokumente, pa čak i garancije i priznanice držite u jednoj kutiji u posebnoj ladici u ormariću. Poželjno je i da podelite papire u grupe: zdravstveni dokumenti, garanacije za kućanske aparate, bankovi i kreditni papiri i slično. S vremena na vreme prečistite ovu kutiju, jer će se papir nakupljati, a čuvaćete i mnoštvo onih koji vam više ne trebaju.

Aplikacija

Ako vam ništa od ovog ne može pomoći rešenje može biti i u ovoj zanimljivoj aplikaciji za pametne telefone. Reč je o “lokacionim stikerima”, debljine tek 4,1 mm. Potrebno je da ih zalepite za stvar koju ne želite da izgubite (možete ga staviti i na ogrlicu vašeg kućnog ljubimca). Sitem funkcioniše putem Bluetooth-a 4.0, koji je uparen sa iPhone-om ili android aplikacijom. Predmet na koji ste zalepili stiker, ako se zagubi, možete pronaći samo u krugu od 30 metara. Teško da tako možete pronaći ukradeni bicikl, ali postoji i zanimljiva opcija uz pomoć koje možete dobiti obaveštenje ako predmet izađe iz kruga dometa. Rok trajanja bi trebao biti oko godinu dana, a prodaja stikera je najavljena za mart ove godine.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar