Menu 

Da li ste znali da nered u kući može izazvati stres i stvarnu štetu po vaše zdravlje? Da, to je čista istina. Postoji niz zdravstvenih prednosti koje se odnose na pojednostavljenje života i smanjenje količine nereda u vašem životnom prostoru.

Imati urednu kuću znači da možete da posedujete veći osećaj mira u životu, pošto vaš dom treba da bude vaše utočište. Svakome je potrebno mesto gde može da dođe i oseća se bezbedno na kraju dana, a previše krša u tome može da vas spreči.

Pojednostavite svoj život izbacujući nepotrebne stvari – uključujući taj par pantalona koji niste nosili još od prošlog veka. To će vam omogućiti da se fokusirate na ono što je stvarno važno kao što su: prijatelji, porodica, živeti ispunjen život.

Pretrpana kuća može da znači da imate nagomilane velike količine stresa kog možda niste ni svesni. Kada smo pod stresom duži vremenski period to može dovesti do srčanih oboljenja, povećava rizik od emocionalne nestabilnosti i poremećaja raspoloženja te genaralno smanjuje naš energetski nivo.

Kada pravite čistku po kući, ormarima, spavaćoj sobi, to daje ogroman podsticaj i budi sreću u vama. Što više budete izbacivali, osećate se ispunjeniji kao da ste postigli nešto posebno, a verujte i jeste! Više slobode i mesta za sreću u svom životu.

Kada poklonite stvari koje više ne koristite u dobrotvorne svrhe, to vas može učiniti srećnijim znajući da će te stvari koristiti neko kome su stvarno potrebne. Što manje stvari imate u kući, moći ćete više da se opustite, podmladite i budete spremni da se suočite sa svakim novim danom. Stvari poput starih odevnih predmeta i prepariranih životinja služe da se na njima gomila prašine, što može povećati izglede da se razbolite. Njihovim uklanjanjem možete smanjiti susrete sa bubama i prečesto briskanje prašine.

Krš nažalost može da smanji vaše samopoštovanje i učini da se osećate nemoćno, pošto vas stalno podseća na sve one stvari s kojima morate da se pozabavite i na ono što još uvek nije urađeno.

Preteran krš može izazvati da se osećate iscrpljeno, jer vam pokazuje da nemate vremena ni energije da sredite za sobom i drugima.

Višak nepotrebnih stvari i krša vas pre drži zakopanim u prošlosti, nego što živite opušteni u ovom trenutku ili pak gledate optimistično ka budućnosti.

Economy.rs

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Zaustavite nered i napravite bolju organizaciju uz dobre savete - LifePress magazin

    […] manji nered jer nećete morati da „prokopavate“ put da biste došli do čistog čaršafa. (PROČITAJTE i kako da se rešite krša i starih […]

Napišite komentar