Menu 

Ne dozvolite da se otpad gomila u garaži i da se dovedete u situaciju da ni za vašeg “ljubimca” više nema mjesta. Tu su alat, odbačena garderoba, stare cipele, bicikl, skije, pa i bure za kupus. Raščistite krš u 5 poteza.

Ocijenite nered

Stvari ćete selektovati u tri kategorije: zadrži, baci, pokloni. Pregledajte šta sve imate u garaži i svaku stvar stavite u pripadajuću kategoriju. Recimo, ako nešto zaista rijetko, ili, gotovo, nikako ne koristite onda je to kandidat za otpad ili poklon.

Kategorije

Svaka stvar neka ima svoju kategoriju: sportska oprema, alati, namještaj… Na jednom mjestu, recimo, ljeti možete držati sportsku opremu, a zimi nek vam taj prostor služi za sanke, skije ili snoubord, te za lopatu za snijeg i slično.

Police i kutije

Velike metalne police su ključne u garaži da biste napravili dobru organizaciju. Na njima možete držati mnoge stvari da vam budu na dohvat ruke. Na te police možete poredati i velike čvrste plastične kutije, koje bi bilo najbolje da označite naljepnicama na kojima ćete pribilježiti šta se u njima nalazi.

Objesite alat

Da vam se ne bi dogodilo da ne možete da pronađete čekić ili šrafciger, u jednom kutku odredite mjesto za alat. Tu možete staviti poseban kredenac ili ormarić u kojem ćete držati kupni alat, a sitniji objesite na zid, na kukice.

By: barto

By: barto

Kanta

Poželjno je da u garaži imate veliku kantu za smeće, jer ako vam ona bude pri ruci više vam se neće događati da gomilate otpad. Lakše ćete se odlučiti da bacite one stvari koje vam zaista nisu potrebne.

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar