Menu 

 

Začepljen odvod je problem gotovo svakog domaćinstva. Donosimo vam nekoliko prirodnih načina kako da učinite da cijevi ponovo “prodišu”.

 Ako su znakovi tu: voda grguće, ne otiče, iz cijevi se osjeća smrad. Da, vaš odvod je “bolestan”. Vrijeme je da mu izliječite “grlo” u par poteza.

Žica

Uzmite komad žice i savijte ga na jednom kraju u kukicu. Žicu ugurajte u odvod i počnite sa “pecanjem”. Vjerovatno ćete izvaditi mnoštvo prljavštine i dlaka, zato ovaj sistem ne odgovara gadljivim osobama. U svakom slučaju, cijevi na kraju dodatno pročistite vrelom vodom.

Reakcija

Soda bikarbona i sirće zajedno reaguju burno, što odgovara za vaš začepljen odvod. Nešto treba da ga prodrma. Uputstva morate pažljivo slijediti. Uspite 100 grama sode bikarbone u začepljenu cijev, pripremite par starih krpa, uspite pola šolje sirćeta u odvod i odmah začepite otvor krpama. Naime, kombinacija sirćeta i sode stvara burnu reakciju i morate tu smjesu zadržati u odvodu. Krpe će vam pomoći da obuzdate “mini vuklan”. Ostavite smjesu da djeluje pola sata, a za to vrijeme skuhajte šerpicu vrele vode. Nakon 30 minuta uspite vodu u cijev i riješen problem.

Kombinacija

Uzmite šolju i u nju uspite četvrtinu soli, četvrtinu boraksa i u preostalu polovinu sirće. Promešajte, sipajte u lavabo i pustite toplu vodu da teče.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Kako da uklonite neugodan miris iz plastičnih posudica - LifePress magazin

    […] je možete iskoristi u domaćinstvu i za lepotu pisali smo u tekstovima Tablete za mirisne odvode, 3 načina da odčepite odvode, 5 trikova za lepotu sa sodom bikarbonom). Napravite pastu od sode bikarbone i vode i to natrljajte […]

Napišite komentar