Menu 

Hajde da napravimo lep polkon za naše bake i mame. Pomozite deci da naprave ovu zanimljivu vazu od PVC cevi.

Najbolje od svega je što su ukrašene vašim crno-belim fotografijama. Divna uspomena, a vaze nije tako teško izraditi. Mi smo malo modifikovali uputstva da vam olakšamo. Ideju smo pronašli na blogu Modpodgerocksblog.

Materijal:

  1. PVC cevi različitih širina
  2. Odgovarajući poklopci za PVC cevi
  3. Lepak za PVC
  4. Drvena baza
  5. Stare fotografije (izrađene ili isprinatne na papiru)
  6. Lepak za drvo
  7. Providni tanki najlon (nije obavezno)

vaza PVC cev 2

PVC cevi izrežite da dobijete duguljaste vaze. Poslužite se testericom koja može da prereže plastiku. PVC lepkom pričvrstite poklopce za cevi.

vaza PVC cev 4Pripremite drvo. Izdubite krugove (udubljenja za cevi). Ovo nije obavezno, jer PVC vaze možete zalepiti direktno na drveno postolje.

Fotografije, ako su izrađene, možete lepkom pričvrstiti preko vaza. Možete koristiti jednu veću fotografiju ili više manjih. (Izaberite fotografije na kojima ste vi i vaša majka ili baka, u zavisnosti kome je poklon namenjen).

Ako koristite fotografije koje ste isprintali na papiru, prvo ih zalepite na vaze, pa onda vaze obložite najlonom ili nekom drugom vrstom zaštite (plastičnom folijom, …). Mada ni ovo nije obavezno, ali tada postoji mogućnost da se papir pokvasi pilikom sipanja vode u vazu.

Vaze zalepite za drvenu podlogu, ako niste izdubili udubljenja onda je poželjno i da ih približite jedne drugima i zalepite i međusobno.

Naspite vodu u vaze, kupite cveće i poklon je spreman. Umesto fotografija možete koristiti i neki materijal sa uzorkom.

Pogledajte još jednu ideju za osmomartovski poklon u tekstu – Kutija za vrt kao poklon.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar