Menu 

Pored vode, čaj je najpopularniji napitak na svetu. U vašoj kuhinji pored osnovih čajeva, poput kamilice, mente, žalfije i uve, morate imati i ove majstore zdravlja.

 Zeleni čaj

Jedan od najboljih čistača organizma; odličan za mršavljenje (uz redovno ispijanje moguće je izgubiti jedan kilogram mesečno), štiti nas od tri rasprostranjene bolesti: ateroskleroze, infarkta i raka, a uz to odličan je za ten. (Nešto više o dobrobitima zelenog čaja pročitajte ovde).

Oolong čaj

Sličan je zelenom čaju, ali ima bogatiji ukus. Odličan je u topljenju kilograma, uz njega se brže sagorevaju kalorije. Ima aromu sličnu aromi breskve, na istoku ga piju za lepšu kožu, pri lečenju tamnih mrlja, starenju kože, bora.

Crni čaj

Ima najviši stepen oksidacije od svih čajeva, snižava nivo holesterola, a istraživanja pokazuju da ljudi koji piju tri šolje ovog napitka dnevno smanjuju rizik od moždanog udara za 21 odsto. Jedan je od najpopularnijih i najprodavanijih čajeva na svetu. Nove studije pokazuju da crni čaj smanjuje nivo stresa i čuva vas od zaboravnosti.

Beli čaj

Listovi ovog čaja se beru mladi, pa je i mnogo blaži od drugih sličnih čajeva. Kažu da šolja belog čaja vredi kao 12 čaša isceđenog soka od narandže. Kinezi ga cene kao eliksir dugovečnosti i lepote. Koristan je kod lečenja kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.

Đumbirov koren

Ima specifičan i osnažujući miris, a koristi se u lečenju jutarnje mučnine, jer opušta mišiće želuca. Uz to čaj od đumbirovog korena je dobar za probavu, a poboljšava i cirkulaciju, jer opušta i mišiće oko krvnih žila.

Brusnica

Čaj od plodova ove biljke najpoznatiji je kao borac protiv infekcija mokraćnih puteva. Uz to, ima mnogo drugih, blagotvornih dejstava: snižava holesterol, pomaže kod srčanih bolesti, u lečenju čira i raka želuca, pa čak i sprečavanju kvarenja zuba.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Istopite kilograme za 10 dana sa detaljnim savetima- Lifepress magazin - LifePress magazin

    […] Pijte zeleni čaj umesto kafe ili običnog čaja (6 ekstra zdravih čajeva). […]

Napišite komentar