Menu 

Mnoge studije i istraživanja su pokazala da je ulje origana veoma dobar pročišćivač organizma, koji može imati veoma dobar uticaj po naše zdravlje.

To je potpuno prirodan ekstrakt iz divlje biljke origana za koju je nauka dokazala da uništava mikroorganizme uzročnike mnogih bolesti kod ljudi.

Veoma je važno ne mešati origano od kog dobijamo ovo lekovito ulje sa običnim origanom, koji koristimo kao začin u kuhinji (o njemu i drugim začinima pročitajte više OVDE), ulje se pravi od divlje vrste origana.

origano2

Ulje origana koje se dobije iz listova ove biljke poseduje neverovatna antibakterijska svojstva. Neka istraživanja su pokazala da se ovo ulje može boriti protiv upalnih procesa u organizmu kao i kalsični antibiotik. Veoma je delotvorno u lečenju stafilokoka, ešerihije koli i listerije. U Velikoj Britaniji naučnici su potvrdili da učinkovito deluje protiv čak 25 različitih bakterija.

Mnoge bakterijske vrste su izgradile otpornost na farmaceutske antibiotike dok na prirodne antibiotike nisu. Jedna od njih je pseudomonas, koja je od testiranih 52 biljne vrste reagovala jedino na divlji origano, što potvrđuje sve njegove blagodeti.

Stari Grci su među prvima prepoznali lekovitost i medicinske kvalitete ove biljke. Koristili su je protiv virusa, bakterija, gljivičnih infekcija i ublažavanje bolova.

Takođe se može koristiti za kožne infekcije, probleme sa probavom, začepljenje sinusa, prehlade i bolno grlo.

Pre nego kupite ulje divljeg origana obavezno proverite da li je organskog porekla bez drugih dodataka.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar