Menu 

Življenje zdravog i aktivnog života može biti jednostavna dečija igra i to u najbukvalnijem smislu. Ostanite u fizičkoj i psihičkoj formi uz nekoliko dečijih aktivnosti.

Ne dozvolite da vam zdrave životne navike izazivaju stres. Ne razmišljate o tome kako treba da idete u dosadnu teretanu, da trčite ili upišete časove aerobika. Opustite se, zabavljajte se na način na koji se zabavljaju klinci i održite formu na ni malo dosadan način.

Preskačite konopac

http://www.dreamstime.com/stock-images-boy-jumping-rope-image6828994

Sećate li se kao ste kao dete uživali u ovoj aktivnosti? Mi ne vidimo niti jedan dobar razlog zašto to ne biste nastavili i u starijim godinama. Preskakanje konopca je sjajna kardio vežba pomoću koje ćete sagoreti čak 700 kalorija za sat vremena. Pronađite video tutorijale pomoću kojih ćete naučiti kako pravilno da preskačete konopac.

Hulahop

Ovaj veliki plastični kolut je popularnost stekao 50-ih godina prošlog veka i otada su se njime igrale mnoge generacije na svim kontinentima. Pomoću vežbanja  hulahopom stanjujete struk, kukove, zadnjicu i bedra, a ujedno tonirate stomačne i mišiće donjeg dela leđa.

Roleri

Vožnja rola vam daje gotovo isti efekat kao i džogiranje, ali na puno zabavniji način. Pomaže nam da sagorevamo kalorije i masne naslage, a ujedno oblikujemo noge. Kupite role i zamolite klince da vas nauče kako se voze i krenite u akciju.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-teenage-girl-writing-journal-image38087179

Vodite dnevnik

Dragi dnevniče, danas sam varala, pojela sam tri kugle sladoleda… Mnoga istraživanja su potvrdila da pisanje dnevnika snižava povišen krvni pritisak, podstiče imuni sistem i utiče na smanjenje simptoma astme i artritisa. Zapisujte svoje misli i sve ono što vas tišti redovno i primetićete veliku promenu.

http://www.dreamstime.com/stock-images-daydreaming-work-image13600334

Maštanje/sanjarenje

Iako u većini slučajeva svoju decu upozoravamo da “spuste glave iz oblaka”, činjenica je da bi i mi veliki zarad sopstvenog zdravlja trebalo ponekad da sanjamo budni. Sanjarenje će vas opustiti, povećati produktivnost i otvoriti vam um. Vreme je da pustite mozak da odluta, jer nikad ne znate na šta može naići.

Nabavite protezu

Ako niste zadovoljni oblikom zuba, posetite zubara i nabavite protezu jer to nije privilegija samo dece. Lep osmeh će sigurno pozitivno uticati na vaše samopouzdanje i zato se ne ustručavajte. Danas se na tržištu mogu naći razne vrste proteza koje izgledaju više kao ukrasi za zube nego kao pomagalo.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-braces-teeth-image8711580

Pronađite strast

Nekima prođe ceo život, a da ne pronađu ono što ih ispunjava i u čemu istinski uživaju i to je pomalo tužno. Prisetite se svojih tinejdžerskih dana i pokušajte se setiti šta vam je tada privlačilo pažnju i u čemu ste uživali. Pitajte vaše roditelje kakvi ste bili kad ste bili mali i pokušajte svoje dečije strasti i interesovanja preneti u svoj odrasli život. Lakše je nego što mislite, verujte nam na reč.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar