Menu 

U netaknutim šumama Haradsa, mjestašcu pedesteak kilometara daleko od grada Lulea u Švedskoj, nalazi se nesvakidašnji hotel pod imenom Treehotel.


Dizajnirali su ga vodeći švedski arhitekti, a ideja je bila da naprave smeštaj  po visokim standardima u harmoničnom okruženju.

Ovaj hotel se sastoji od pet sobica u obliku kocaka koje su smeštene između drveća na visini 4-6 metara iznad zemlje, kocke su sajlama privezane za drveće i visećim mostovima, sa spektakularnim pogledom na reku Lule. Hotel je napravljen po ekološkim standardima, sa uštedom energije i sa ekonomičnim lavaboima. Kocke su obložene ogledalima što ih čini gotovo nevidljivima, veličine su 4x4x4.

Nameštaj je napravljen od šperploče i brezovog drveta. Sobe su dvokrevetne, sa kupatilom, dnevnom sobom i terasom na krovu.

Od “centralnog” hotela i recepcije do soba se može doći samo pješke, za potpuni doživljaj izleta u šumi.

Gosti ipak mogu uživati u delicijama iz gostionice Britta, za one koji žele privatnost postoji posluga u kocku.

Aktivnosti zavise od godišnjeg doba leti i u jesen možete planinariti, pecati, voziti biciklo, jahati konja, a tokom zime i proleća postoji klizanje, pecanje na ledu, a možete doživeti i iskustvo polarne noći.

Ovo zadovoljstvo će vas koštati oko 600 dolara za noć, za dvoje. Ukoliko ste sami cena je oko 150 dolara za noć.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako je vjerovati istraživanjima placebo spavanje zaista djeluje. Ako samo dovoljno čvrsto vjerujete da ste se naspavali to popravlja funkciju mozga i čini vam se da ste odmorni. Piši! Širi dalje!