Menu 

Kampovanje može biti veoma glamurozan odmor uz dobru organizaciju. Savladajte strahove i zaljubite se u kampovanje.

Oni koji su imali tu sreću da kampuju od malih nogu i kojima je to u venama, znaju koliki užitak može biti spavanje pod zvezdanim nebom i vreme provedeno u miru i tišini prirode. Onima koji nisu kampovali izgovor je uglavnom strah dok oni sa lošim iskustvima, više ne žele da se vraćaju. Dajte šansu kampovanju uz naše veoma korisne savete.

Ako vam spavanje na zemlji ili u vreći za spavanje predstavlja problem, onda ni nemojte spavati tako. Danas postoje mnogi (ne tako skupi) madraci na naduvavanje koji ne zauzimaju puno prostora, lako se naduvaju pomoću pumpe koja obično dođe u paketu i što je najvažnije veoma su udobni, gotovo da nećete primetiti razliku između kreveta i madraca na naduvavanje.

Nama, ženama najveći problem može predstavljati higijena, odnosno nemogunost održavanje iste. Danas većina kampovališta ima posebne toalete, ako ne volite nuždu obavljati u prirodi, a što se tiče tuširanja, ukoliko tuševa nema u kampu, naoružajte se vlažnim maramicama. Za par dana vam ništa neće biti.

Što se tiče hrane to ne mora biti samo instant supa i konzerve. Možete peći krompir zamotan u foliji, možete kod kuće marinirati meso, pa ga na kampovanju samo na brzinu ispeći na tavi ili roštilju. Birajte meso kome ne treba duga priprema. Ponesite voća i slatkiša. Pustite mašti na volju, sigurno ste gledali serijale popularnog Džejmi Olivera u kojima on kuva napolju, ukradite mu neku ideju.

Što se tiče bubica jednostavno ponesite dovoljno zaštite, slojevitu garderobu i male pakete za pružanje prve pomoći.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Većinu ljudi pomen peperminta sigurno asocira na bombone, žvake, pastu za zube ili čajeve za stomak. Pepermint je veoma zdrava biljka koja ima zaista mnogo lekovitih svojstva i nekada nam se čini da je potcenjena.