Menu 

Iako je samoća ono od čega stalno bežimo, činjenica je da nam je samoća potrebna i važna da bismo napunili baterije i da bi se spojili sa samim sobom. Evo nekoliko saveta kako da odvojite vreme za sebe.

Ukoliko redovno ne odvajate vreme za sebe koje ćete provesti u samoći velika je verovatnoća da ćete nakon određenog perioda postati mrzovoljni, iscrpljeni, da ćete izgubiti fokus i produktivnost.

dreamstime_s_2996863

Samoća je danas većini ljudi postala luksuz iako nam je preko potrebna ne bi li svoje osećaje i pojedine situacije u svom životu sagledali iz neke druge perspektive. Samoća nam pomaže da dobro razmislimo o stvarima koje nas muče i na kraju krajeva pomaže nam da se oslobodimo od stresa uzrokovanog pretrpanim rasporedom.

Ako mislite da je jednostavno nemoguće da u životu prepunom obaveza malo vremena posvetite sebi, mi ćemo vas ubediti u suprotno. Evo nekoliko saveta kako da odvojite vreme za sebe.

Zakažite sastanak sa samim sobom i tretirajte ga kao i svaki drugi bitan sastanak sa šefom ili pregled kod doktora. Napravite podsetnik u telefonu, namestite alarm koji će vas sat vremena ranije obavestiti da imate veoma važan sastanak sa sobom koji nikako ne možete propustiti. Održite obećanje dato sebi.

Pogasite sve uređaje koji vam odvlače pažnju dok ste sami, ugasite telefone, računare, televizor. Ograničite sebi korištenje socijalnih mreža i izbacite sve ono što vam u tom trenutku odvlači pažnju od potpune relaksacije.

Šetajte, ali ne samo zato da biste imali fizičku aktivnost već da biste se povezali sa prirodom, udahnuli svež vazduh, bez potrebe da razgovarate sa drugima i da se družite.

dreamstime_s_33050799

Zaposlite svoje ukućane da obave kućanske poslove koje vi nećete stići obaviti da bi se bez razmišljanja posvetili sebi. Objasnite im koliko vam je to važno i sigurni smo da razumevanje neće izostati.

Ako je jutro jedino doba dana kada biste mogli odvojiti malo vremena za sebe, onda ustanite ranije, pre svih ukućana i popijte kafu na miru, upijajte prve sunčeve zrake i razmišljajte o svemu što vas taj dan očekuje ili se jednostavno opustite.

Veoma je važno da vas aktivnosti koje ćete raditi dok ste sami odmaraju i da ne uključuju druge ljude. Njima vreme posvetite neki drugi put, jer je veoma važno da sebe stavite na prvo mesto.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar