Menu 

Bez obzira što možda niste jutarnji tip osobe i ujutro kad ustanete niste baš veseli ili pričljivi to nikako ne znači da treba da zapostavite neke navike i rutinu kojima ćete negovati svoju lepotu. Mi vam donosimo nekoliko sitnih saveta koje bi trebalo da primenite svako jutro.

Koristite serum sa antioksidantima. Ovdje mislimo na antioksidante poput vitamina C i E koji će štititi kožu od štetnog uticaja slobodnih radikala, UV zraka, zagađenja vazduha i ostalih stresora za kožu koji dolaze iz okruženja tokom dana. Ovakvi serumi pomažu kremi sa zaštitom od sunca da bolje deluje i zato ih obavezno nanesite nakon umivanja i čišćenja lica.

Face cream and fresh cumquats

Jedite proteine. Umesto peciva i slatkog voća ujutro pojedite nekoliko jaja i šolju grčkog jogurta. Nedavna istraživanja su potvrdila da doruak bogat proteinima pomaže ženama da duže ostanu site i izbegavaju prejedanje tokom dana.

Popijte čašu vode. Dehidriranost organizma ne samo da utiče na to da se osećate bezvoljno već utiče i na izgled vaše kože. Nakon noći pune odmora i sna vaša koža žudi za tečnošću i zato dan započnite sa čašom punom vode.

Pokrenite se. Istraživanja su pokazala da oni koji ujutro vežbaju, noću bolje spavaju i zato budite aktivni. Ne morate trčati nekoliko kilometara ili raditi neke intenzivne vežbe, dovoljno je da se samo istegnete, napravite tibetance ili pozdravite sunce.

Koristite citrusne arome. Nešto toliko jednostavno poput pravog mirisa može pomoći da bolje započnete dan. Istraživanja su pokazala da citrusne arome ublažavaju stres i pomažu imunitetu da bolje funkcioniše.

140902695_595d275196_z

Pijte zeleni čaj. Ako vam pak treba malo kofeina, ali ne volite kafu kao savršenu zamenu koristite zeleni čaj. Kao što već sigurno znate, zeleni čaj je bogat antioksidantima i flavonoidima koji provereno usporavaju propadanje ćelija, a povezani su i sa preventivnim delovanjem nekih kancerogenih obolenja. Ako ipak ne možete da se odreknete kafe dobra vest je da je i kafa bogata antioksidantima, a neki stručnjaci kažu da ubrzava metabolizam.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar