Menu 

Šal, rukavice i kapa – bez toga ubrzo nećemo moći izaći vani. Pre nego zaveje sneg i stegne zima napravite na najjednostavniji način sami zimsku kapu.

Ideju smo pronašli na blogu Madeinpretoria, a kapa je obogaćena “pufnastom” kićankom. Ako ste se ikada pitali kako se pravi ova kićanka ovaj tutorijal će vam dati odgovor na pitanje – verujemo da jednostavnijeg načina nema.

zimska kapa3

Blogerka koja sebe naziva Ana Banana je u ovom tutorijalu koristila kao osnovu običnu kapu, ali mi vam savetujemo da napravite svoju od rukava ili komada nekog šireg džempera. Pazite samo da vam se džemper ne “rasplete”. Poslužite se iglama za šivenje, možete dodati i malo nekog pamučnog materijala na mestima ušivanja i porubljivanja. Kapu ušijte ručno, iglom i koncem ili uz pomoć mašine za šivenje.

Da biste završili vašu otkačenu kapicu trebaće vam, pored kapice i vunica, karton i makaze.

zimska kapa1

Od kartona izrežite dva kruga u obliku krofni (sa rupom u sredini). Presecite makazama oba prstena na jednom mestu. (Detaljnija uputstva pogledajte u priloženom videu). Što veći krug napravite biće i veća i punija kićanka. Spojite dva prstena od kartona i oko njih umotajte vunicu. Iskoristite što više vunice. (Pogledajte fotografije).

zimska kapa2Makazama razrežite vunicu oko rubova prstenova i provucite deo vunice između prstenova i povežite kićanku – kao na fotgrafijama.

Ostaje vam samo da je uz pomoć igle i konca pričvrstite na kapicu. Divno, zar ne?

Pročitajte i kako da .

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako se obično smatraju nezdravima i iako većina nutricionista i lekara smatra da bi što manje trebalo konzumirati namirnice koje ih sadrže postoje i oni dobri, zdravi ugljeni hidrati koje možete jesti bez ikakve bojazni. Upoznajemo...