Menu 

Buket ruža može preporoditi vašu sobu ili dnevni boravak, posebno ako ruže aranžirate na načine koje vam predlažemo.

Nije buket – samo buket. Neki ljudi veruju i da cveće voli da bude voljeno. Kada aranžirate svoje ruže, priđite im sa pažnjom , a one će vam dati dane mira i mirisa (Pročitajte kako to cvećem možete popraviti raspoloženje i rešiti se stresa).

Ruže nam dolaze u raznim bojama, oblicima i mirisima, a koje ćete vi izabrati u potpunosti je na vama. Mi vam samo nudimo predloge kako da na najbolji način pokažete kako se ponosite svojim prelepim cvećem.

Ruže i osnove aranžiranja

Naravno, prvo morate znati par osnovnih stvari. Stabljike morate odseći oštrim makazama, izjednačiti ih pazeći na visinu vaze ili posudice. (Pazite i na trnje!) Ne preterujte sa dodacima. Najčešći su paprat ili gipsofila (šlajer cvet), ali vi možete uvrstiti i drugo lišće, grančice, tanke stabljike drugog cveća i slično.

Vaze ne moraju biti standardne. Možete se poslužiti i teglicama (koje ste prethodno obojli ili ukrasili), kanticama za zalivanje, čajnicima ili limenim kutijicama.

Uz ruže možete dodati i dugo crno perje da biste dobili neobičan buket. Uz to možete svaku ružu, odvojeno staviti u malu čašu i poredati ih duž stola, jednu do druge.

U staklene vanglice stavite stiropor u boji ili vlažne ukrasne kuglice (napravljene specijalno za cveće u vazama, jer zadržavaju vodu duže) i zabodite ruže.

U pletenu korpicu stavite nekoliko jabuka i oko njih poredajte “glave” ruža. Savršen ukras za stolić u dvorištu.

Kada govorimo o voću, u vodu u koju ste stavili ruže možete naseckati kolutiće narandže za poseban voćno-cvetni efekat.

A, kada ruže krenu da venu od njih napravite cvetne aranžmane. (Pogledajte ideje za dekoracije). A pisali smo i kako da iskoristite latice ruža za pravljenje meda, pilinga, …

Inspiraciju možete pronaći u našoj galeriji, a ukoliko imate nekih dobrih ideja ili pišete blog o sličnim temama, slobodno nam se javite.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. mirjana

    Interesuje me,da li se decoupage-dekupaz tehnika moze raditi na pvc ambalazi

Napišite komentar