Menu 

Našim pernatim drugarima je zimi sve teže i teže da pronađu hranu. Zato vi zajedno sa svojim klincima napravite hranilicu za ptice od plastične flaše.

Uz pomoće ove hranilice ne samo da ćete napraviti dobro delo i da ćete svoju decu učiti humanosti prema životinjama već ćete i reciklirati. Moraćete priznati da bolje kombinacije od ove nema. Ideju smo pronašli na Spoonful blogu.

Sve što vam je potrebno za ovaj projekat jeste plastična flaša, dve drvene varjače, mali šaraf sa kukicom i komadić kanapa.

ptice

Za početak na flaši iscrtajte četiri kruga  koje ćete kasnije izrezati i napraviti rupe kroz koje ćete provući varjače. Morate paziti da dve rupe budu jedna nasuprot druge, a krugovi moraju biti malo veći od širine varjače.

Kad ste sve obeležili, skalpelom izrežite krugove i provucite varjače.

U flašu uspite hranu za ptice ili pšenicu skoro do vrha. Onaj širi deo varjače poslužiće kao hranilica, a na dršci će se ostale ptičice moći odmarati dok čekaju svoj red za hranu.

Na samom kraju flašu zatvorite i u čep uvrnite mali šaraf sa kukicom kroz koju ćete provući kanap da hranilicu možete okačiti negde na balkon ili na drvo.

Ptičice će vam biti zahvalne!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar