Menu 

Sada kad je sezona praznika i zvanično završena, sigurno vam se čini da je do proleća ostalo još zaista mnogo vremena, a upravo taj osećaj može dovesti do sezonske depresije. Da vam se to ne bi desilo postoji nekoliko sjajnih načina da razveselite sebe i unesete dašak proleća u vaš dom.

Moramo priznati da se nama januar uvek nekako najviše razvuče i imamo osećaj da je proleće svetlosnim godinama daleko. Ali da vas to ne bi rastužilo obavezno se poslužite sa nekoliko trikova koji će vam u dom uneti dašak proleća i to u januaru.

Čistoća. Sigurno ste puno puta uhvatili sebe da vam se jednostavno ne da čistiti dok je napolju minus, vreme je tmurno, ne vidi se svaka čestica prašina pa ne vidite potrebu da se pokrenete. Verovali ili ne „prolećno“ čišćenje u sred januara vam može popraviti raspoloženje, sigurni smo da će vaša uća zasijati, a vi ćete se automatski osetiti bolje.

9009309352_5eefe7a9fd_z

Svetlost. Postoji direktna veza između količine svetlosti i stanja našeg duha, a tu vezu je nauka mnogo puta dokazala i zato podignite roletne i pustite te zimske zrake sunca. Kako zima odmiče to manje vremena provodimo napolju, ali to ne znači da treba da se učaurimo do proleća. Naterajte sebe da prošetate barem pola sata dnevno, svako jutro dižite roletne i sigurno ćete se odmah osećati bolje i veselije.

Slatke arome. Samo nekoliko parfema na svetu mogu nadmašiti miris svežeg vazduha i zato se ni zimi ne ustručavajte da otvorite prozore i pustite sveži zimski vazduh u kuću. S druge strane uvek možete pribeći veštačkim pomagalima, operite posteljinu sa omekšivačem koji miriše na proleće ili jednostavno kupite osveživač sa aromom poljskog cveća. Amlo je onih koji bi na te arome ostali ravnodušni.

7414356818_fb48d96fc7_z

Cveće. Ovo je sigurno najjednostavniji način da u svoj dom unesete dašak proleća. Ako niste znali, cvećare rade tokom cele zime i zato svratite do obližnje i odaberite buket najšarenijeg cveća koje vidite i ukrasite svoj trpezarijski sto.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar