Menu 

Dosadilo vam je da standardni doručak stalno servirate na isti način? Upleteni prstenčić je baš dobra ideja za razbijanje rutine doručka.

Sastojci su sasvim jednostavni – nešto što najčešće pravimo za doručak, ali uklopljeno i servirano na malo drugačiji način. Verujemo da ćete ovako naterati i one bez apetita da “smažu” ovaj brz doručak. Ideju smo pozajmili sa bloga Heritageschoolhouse.

Potrebno vam je:upleteni prstencic 3

  • Gotovo testo za kiflice (oko 220 gr) ili lisnato testo
  • 8 lenti obarane slanine
  • 4 jajeta, umućena
  • 8 komadića sira (tost ili tvrdi sir)

Testo razvaljajte i podelite na trokutiće. Poredajte ih u krug (kao na fotografiji). Stavite na trokutiće lente slanine. Od jaja ispecite kajganu sa malo soli (Savršena kajgana i još recepata sa jajima). Poredajte 4 komada sira oko kruga, na trokutiće, pa napravite prsten od kajgane – preko sira.

upleteni prstencic 2

Na kajganu stavite još 4 komadića sira, pa prebacite preko krajeve trokutića i dobro pričvrstite, povežite testo. Premestite na nauljenu tepsiju i pecite 15 do 20 minuta u rerni na 200C. Služite toplo – režite na 4 komada.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Dejan Stoilkovski

    uju

  2. Darko Perković

    odlican …

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.