Menu 

Elena Arzak je četvrta generacija chefova u porodici Arzak u istoimenom porodičnom restoranu od otvorenja 1897. U poslednjih 5 godina restoran je prema anketama, sajtovima i časopisima koji se bave kulinarstvom svrstavan među deset najboljih svetskih restorana. Prvi je baskijski restoran sa tri Mišelinove zvezdice.

Elena Arzak

Elena je zanat „ispekla“ kod kuće uz oca, poznatog Huan Mari Arzaka, ali je svoje horizonte proširila kroz putovanja i studije.

Studirala je u Lucernu u Švajcarskoj, a zatim je radila u mnogim velikim evropskim kuhinjama. Među njima su Maison Troisgros, Bras and Pierre Gagnaire u Francuskoj, Le Gavroche u Londonu i El Bulli u Španiji, a nakon toga sledio je povratak u porodični posao.

Elena je stekla poštovanje u kulinarskom svetu time što se konstantno razvija, istražuje, eksperimentiše s ukusima i pomera granice kulinarstva. Kroz svoju potpunu predanost poslu s potpisom baskijske kuhinje , Elena ne samo da uspešno vodi porodični restoran u tandemu sa svojim slavnim ocem, već je Arzaku osigurala titulu jednog od najuticajnijih restorana današnjice.

Prošle godine osvojila je The Veuve Clicquot buisiness woman award za najboljeg ženskog chefa u 2012. godini.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar