Menu 

Dugotrajna putovanja autom mogu biti veoma naporna posebno ako putujete sa malom decom. Pored rezervne odeće i zabave (Kako da zabavite klince tokom putovanja) bitna stvar o kojoj morate voditi računa jeste hrana. Evo šta sve morate imate u autu.

Zaboravite na lake opcije, brzu hranu, slane i slatke grickalice. Uzmite prenosni frižider i napunite ga zdravim i svežim grickalicama za put.

1. Sveže povrće

travel

Nasecite sveži krastavac, šargarepu, čeri paradajz, paprike i spremite u plastične posudice za veoma zdrave grickalice. Da biste poboljšali ukus možete spremiti i neki interesantni sos kao što su humus ili jogurt sos.

2. Voće

Nikako ne izostavite voće, jabuke, banane, breskve, grožđe sve što vaši klinci vole. Obavezno spakujte i zdrave grickalice u vidu orašastih plodova, kikirikija, badema, oraha.

3. Kokice

Kokice važe ze jednu od najzdravijih grickalica, a sva ih deca vole. Zato umesto čipsa, smokija i štapića, ponesite kokice.
Za malo „kompleksnija“ putna jela neka vam se u frižideru nađe i malo pakovanje putera od kikirikija koji ćete mazati na hleb od celovitih žitarica. Isto tako možete spremiti i rolnice od piletine, koje ste sa izrezanim avokadom uvili u tortilje od kukuruznog brašna. Za malene pripremite voćne ili obične jogurte i kašice, dosta vode, voćnih sokova i čokoladnog mleka da biste bili sigurni da imate sve što vam je potrebno.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. nenad

    “Odusevljavaju” me pojedini ljudi koji kada autobus krene vade hranu. Pa krenu mesne preradjevine, tipa pecenje, prsute, kajmaci, ajvari, salate, zimi bogami padne i tursija. A tek po vozovima, kuvana jela, pasulj, boranija. Meni se prevrne stomak ali njima svaka cast na dobrom varenju

  2. Maja

    Slazem se da je voce i povrce vrlo bitno, uvek nosim i dovoljno vode, a i neki slatkis, ako dodje do naglog pada secera, mada je tu dobar i sok, jer se lako konzumira, osvezava i ima dovoljno secera u sebi.
    Hladne torbe, rancevi ili frizideri za put su odlicna stvar i apsolutno nezamneljivi za dugo putovanje.

Napišite komentar