Menu 

Bez obzira na drugo stanje, svaka trudnica bez izuzetaka želi biti lepa i negovana i tokom ovog životnog perioda. Ipak, pre nego se zaputite u frizerski salon trebalo bi da pročitate koje bi to tremane trebalo izbegavati za vreme trudnoće.

Danas ćemo vam otkriti šta bi trebalo da izbegavate, ali koje to tretmane možete koristiti bez ikakve bojazni.

Ne preterujte sa hemikalijama. Tokom trudnoće žensko telo prolazi kroz mnoge hormonalne promene i to je svima dobro poznato, a to može uticati na način na koje telo procesuira hemikalije i proizvode. Iz toga razloga možda bi bilo dobro izbegavati proizvode pune hemikalija tokom ovih devet meseci. Na taj način ćete zaštititi vašu bebu od moguće kontaminacije hemikalijama sa kojima vaše telo jednostavno ne zna kako da se nosi.

4245325931_ccc1e6018b_z

Ne farbajte kosu tokom prvog tromesečja. O ovom problemu se priča decenijama. Prvo tromesečje trudnoće je sigurno najosetljivije i zato bi bilo idealno izbegavati farbanje tokom ovog perioda. Mnoge organizacije naglašavaju da je farbanje sasvim bezbedno u kasnijoj trudnoći, ali postoje lekari koji se ni s time ne slažu i smatraju da bi upotrebu ovakvih hemikalija trebalo odložiti do posle porođaja.

Koristite regeneratore i pakovanja. Tokom trudnoće kosa može biti suvlja nego obično što može dovesti do pojačanog opadanja i pucanja. Iz tog razloga dozvoljeno je da na kosu stavljate pakovanja ili se podvrgnete tretmanima sa vrućm uljem. Ali ni u ovome nemojte preterivati, jednom mesečno će biti sasvim dvoljno. U međuvremenu slobodno koristite vaš normalni regenerator.

Čitajte etikete proizvoda. Veoma je važno da etikete čitate uvek, ali tokom trudnoće posebno. Mnogi proizvodi sadrže mnoštvo štetnih hemikalija i sastojaka kojima se ne bi trebalo izlagati tokom trudnoće. Čak i proizvodi sa oznakom „organski“ mogu sadržati neke štetne sastojke. Konsultujte se sa vašim lekarom na koje to supstance bi trebalo posebno da obratite pažnju.

Hairdresser drying woman's hair with hair dryer

Priuštite si masažu glave i kose. Kao što smo već napomenuli, kosa tokom trudnoće može biti prilično suva i zato bi trebalo da stavljate ulja 3-4 puta nedeljno. Isto tako masaža glave podstiče produkciju prirodnog sebuma i zato zamolite frizera da vam priušti masažu.

Negu kose nikako ne treba da zapostavite u trudnoći, ali je važno da je prilagodite stanju u kom se nalazite. Trenutno postoji zaista mnogo opcija koje su sigurne za trudnice, raspitajte se koje su to sigurne za vas i za vašu bebu i koristite ih u tih devet meseci. Nakon porođaja i postporođajnog perioda sve će se polako vratiti na svoje, a vaša kosa će se vratiti u stanje u kom je bila ranije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar