Menu 

One vrećice punjenje silikonskim kuglicama, koje često nađemo u kutiji sa novom obućom ili odećom ne biste trebali bacati. Postoji mnogo načina da ih iskoristite.

Čuvajte ih samo daleko od male dece i kućnih ljubimaca i imajte na umu da su plave kuglice otrovne, dok narandžaste i bele nisu.

Silikonske kesice za spas kamere

Ako nosite fotoaparat ili kameru na neko hladno mesto ili zimi u prirodu, kada se vratite kući ili uđete u toplu prostoriju aparat će zamagliti. Da biste rešili ovaj problem, izvadite bateriju i memorijsku karticu, pa aparat stavite u posudu sa silikonskim kuglicama.

Pokvašen telefon

Na isti način možete spasiti i mobilni telefon kada ga slučajno pokvasite. Izvadite bateriju i karticu, pa aparat stavite među silikonske kuglice (Na isti način možete pokušati i sa rižom – pročitajte više u tekstu ).

Čuvajte brijače

Brijače i biceve je najbolje da čuvate u maloj plastičnoj posudi čije ste dno posuli slikonskim kuglicama. Na taj način ćete se rešiti viška vlage i bolje čuvati brijače.

silikonski gel2

Na odmoru

Leti nam se dogodi da sa odmora vučemo deo garderobe i peškira, koji su delom vlažni. Jer, ko može odoleti još jednom brzinskom kupanju pred polazak? Ali, to znači i vlažna odeća u koferu. Da biste vlagu bolje kontrolisali, ubacite u kesice sa vlažnom odećom slikonske kuglice. Takođe, nakon raspakivanja ostavite ih u koferu da pokupe višak vlage.

Dokumenti i fotografije

Najbolje ih je čuvati u kartonskim kutijama u koje ste stavili dve silikonske kesice.

Automobil i vlaga

Zimi nam češće magle vetrobranska stakla u automobilu. Da biste umanjili vlagu držite nekoliko vrećica napunjenih ovim kuglicama od ovog gela uz vetrobran sa unutrašnje strane.

Foto: Wikipedia

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar