Menu 

Ostalo vam je mnoštvo balona posle proslave? Pomislili ste da su samo rekvizit za zabavu? Kada saznate za šta su dobri kupovaćete ih redovno kao i toalet papir.

Upotreba balona može biti vrlo korisna, ali i zabavna. Odustanite od toga da ih samo naduvate i ostavite deci za igru.

Novi načini zabave

Napunite manje balone vodom i okačite ih jedne do drugih na zid. Organizujte igru gađanja i bacajte pikado strelice na balone. Odlična zabava leti.

baloni vodaOvu igru obožavaju svi koji se još uvek osećaju kao deca. Napunite balon Mentos bombonama, pa ga stavite oko otvorene flaše kole. (Pridržavajte bombone dok stavljate balon). Pustite da bombonice upadnu u flašu i čekajte reakciju. Odmaknite se od boce i čekajte eksploziju pene.

Neki slobodni umetnici i danas primenjuju ovaj zabavan način slikanja. Napunite balone tečnom bojom, pa raširite veliko platno preko zida. Bacajte balone na platno da biste dobili zanimljivo umetničko delo.

Zanimljiva svetla možete napraviti tako što stavite u balon flourescentni štapić, pa ga naduvajte helijumom i zavežite. Zakačite na ogradu ili u dvorištu i dobili ste neobičnu svetiljku.

U balone možete zapakovati i poklon za rođendan. Napunite veći balon konfetijima i nekim sitnim laganim predmetima. Naduvajte ga, povežite ukrasnom trakicom i odnesite kao poklon.

U domaćinstvu

Od balona možete napraviti i lopticu protiv stresa. Samo ga napunite rižom i dobro zavežite.

U vrtu sa njim možete povezati biljke, umesto koncem.

Uz pomoć balona možete napraviti i čokoladne korpice. Naduvajte ih, umočite u otopljenu čokoladu i ostavite da se osuši. Posle samo probušite balon. Detaljnije pročitajte u tekstu Najjednostavnije čokoladne korpice.

Za ukrašavanje kolača možete upotrebiti dugi uski balon. Operite ga prvo u mlakoj vodi, probušite rupu na drugom kraju. Uspite fil i ukrašavajte kolače ili torte.

Za rahlađivanje pića – napunite balone vodom, pa ih zamrznite. Stavite ih u veliku kantu sa pićem. Baloni će rashlađivati piće, a kada se led otopi voda će ostati u balonima i nema nereda.

Još par korisnih namena

balon srce

Iako se ne čini kao idealnim balon možete upotrebiti i za vežbanje. Držite ga umesto lopte. Iako je lagan podsećaće vas stalno na pravilno držanje i zatezanje mišića.

Za naočare koje klize sa nosa možete pozvati u pomoć mini balone. Komadiće stavite na krajeve ručki naočara da bi one ostale čvrsto na mestu.

Otkrijte i Sjajne ideje kako da iskoristite šarene dugmiće.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar