Menu 

Ovaj jež od sira i badema je jednostavno previše divan da biste ga pojeli. Ili nije? Deci će se svakako svideti, a lako ga je napraviti.

Za “slanog ježa”, koji će biti interesantan dodatak svakoj zabavi, treba vam: paket topljenog sira u trokutićima, celi bademi i bademi narezani na listiće, krem sir, biber u zrnu i okrugli krekeri.

Stavite trokut sira na okrugli kreker. Zabodite kriškice badema na sir da bi ste stvorili ježeve bodlje (pokrivate samo 3/4 sira bademima, na ovaj način). Ukoliko se sir krene raspadati popravite ga sa malo krem sira da bi ostao u svom “trokutsatom” obliku. Sa malo krem sira napravite dvije tačkice koje bi trebale “glumiti” oči i nos. Dva bibera u zrnu stavite na mesto očiju, a jedan badem na mesto nosa. I to je to. Teško ćete naći mrzovoljka kojem se ovo neće svideti. (Pogledajte i kako da napravite Facebook keksiće).

jez1

jez2

 

Foto: sheknows.com

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mnogo puta do sad smo pisali o lekovitim svojstvima mirisnog cimeta, a danas vam još malo pričamo njegovim beneficijama po moždane funkcije i donosimo neke zdrave recepte. Piši! Širi dalje!