Menu 

Osećate li da vam je um umoran i zamagljen? Imate li problema sa koncentracijom? Ne brinite naučnici su nam otkrili koja je to hrana najzdravija za naš mozak.

Šumsko voće

Jagode, borovnice, maline i kupine su veoma jaki oksidanti, povoljno utiču na koordinaciju pokreta i poboljšavaju koncentraciju. Jedite ih u što većim količinama, čak i mimo sezone. Šumsko voće nam je dostupno tokom cele godine u zamrznutom obliku, a možemo ga koristiti u slasnim i zdravim šejkovima.

Tamni ugljikohidrati

Proizvodi od celovitih žitarica se veoma sporo vare u organizmu što na naš mozak deluje kao pogonsko gorivo. Mozak sadrži 3 % vaše celokupne težine, a troši 20% energije, a ako često konzumirate proizvode od celovitih žitarica, nema bojazni. Kinoa i integralna riža su sjajan izvor ovih ugljikohidrata zdravih za vaš mozak.

“Guilty pleasure” namirnice

Crno vino, kafa i čokolada su prepuni antioksidanata koji pozitivno stimulišu vaše moždane ćelije. Naravno to nije razlog da preterujete, ali si povremeno priuštite uživanje u njima.

Plodovi mora

Ovde najviše mislimo na ribu bogatu omega 3 masnim kiselinama, a to su tuna i losos, koje pored toga što nam čuvaju srce i krvne sudove povoljno utiču i na naše moždane ćelije.

Nagradite se povremeno ovim namirnicama, samim tim što su veoma ukusne pružiće vam trenutno zadovoljstvo.

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar