Menu 

Cimet, pored toga što je veoma popularan začin za slatka i slana jela, vekovima je sastavni deo ajurvedske medicine. Cimetom na prirodan način možemo zagrejati i stimulisati organizam, ali i još mnogo toga.

Započnite dan tako što ćete cimet dodati u vaše zobene pahuljice ili u prvu jutarnju kafu, odmah ćete dobiti nalet energije za ceo dan.

Evo za šta je još cimet sjajan

 

1. Cimet pomaže pri stabilizaciji nivoa šećera u krvi i povećava osetljivost na insulin. Ovo može da utiče na gubitak kilograma, raspoloženje, energiju i snizi rizik od nastanka dijabetesa.

2. Cimet ima jako antiupalno dejstvo i dokazano je da ublažava simptome bolesti od artritisa do neuroloških obolenja kao što su Alchajmerova bolest i multipla skleroza.

3. U ajurvedskoj medicini cimet se koristi za poboljšanje probave i ubrzanje metabolizma. O ajurvedskoj medicini, više, pročitajte OVDE.

4. Cimet ima antibakterijska, antigljivična i antiprazitska svojstva i veoma povoljno utiče na poboljšanje imuniteta. Sjajan je borac protiv mnogih infekcija.

5. Cimet je poznat kao lek za poboljšanje cirkulacije i protoka krvi što poboljšava nivo kiseonika i preventivno deluje na kancerogene i bolesti srca i krvnih sudova.

Jesu li ovo dovoljni razlozi da cimet uključite u svoju ishranu?

Piši!
Širi dalje!
5 komentara
 1. Hajdana Milutinovic via Facebook

  koja kolicina dnevno je preporucena?

 2. Brankica Simić via Facebook

  obozavam ga,a i djumbir….u svako jelo

 3. Mija Jevtic via Facebook

  Ja mazem na parce hleba i odlicno je.

 4. Ana Bogdanov via Facebook

  Cimet sipati u med irazmutiti. Uzimati svako jutro po kasicicu.

 5. Lela Robles via Facebook

  :)

Napišite komentar