Menu 

Kada nemate vremena za odlazak u SPA centar, na masažu ili neko drugo mesto koje vas najviše opušta, napravite oazu mira u sopstvenom domu. Donosimo vam nekoliko načina kako da se opustite u udobnosti svoje spavaće sobe.

Mantra u zapadnom svetu zvuči kao poštapalica ili uzrečica, ali mantru su mnogi narodi koristili hiljadama godina unazad kao način da um dovedu u stanje mira. Nađite reč koja za vas ima veliko značenje  i ponavljajte je tiho, za sebe, kad god vam pod hitno treba opuštanje.

Znate li kako se kenjkavo dete pretvori u pravog malog anđela nakon popodnevnog spavanja? Ugodite si, priuštite si neko vreme za odmor. Lezite na pod, duboko dišite i opustite se.

Odvedite sebe na mentalni odmor. Odaberite tihi i ugodan kutak vašeg doma, ugodno se smestite, zatvorite oči i zamišljajte peščanu plažu ili cvetnu livadu, ono što vi smatrate savršenim odmorom.

Priušite si malo opuštenja uz domaću masku za lice sa tajnim sastojkom, medom. Med je prirodni antibiotik koji kožu ostavlja vidno glađom i mekšom (Kako da napravite masku za kosu od jogurta pročitajte OVDE.) Jednostavno razmažite kašiku meda na lice, ostavite da se osuši i isperite mlakom vodom.

 

Od napornog dana najbrže će vas oporaviti opuštajuća kupka sa morskom soli, a za potpuni užitak dodajte par kapi esencijalnog ulja. (OVDE vas čeka uputstvao za detox kupku)

Mnoga istraživanja su pokazala da lavanda ima umirujuće delovanje i da pomaže pri opuštanju. Stavite par kapi esencijalnog ulja lavande na posteljinu, ili ispod jastuka i utonite u mirne i mirisne snove.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar