Menu 

Na njih se ugledaju mladi širom sveta, oni imaju uslove i mogućnosti da isprobaju sve što će poboljšati njihovo zdravlje, izgled i stanje duha. Ipak, postoji nekoliko zdravstvenih trendova koje poznate ličnosti praktikuju, a koje vam možda ne bismo preporučili.

Mnogi od njih tvrde da su im ovi pomalo bizarni tretmani unapredili zdravlje, učinili da se osećaju i izgledaju bolje. Mi vas upoznajemo samo sa nekima od tih neobičnih tretmana, a vi sami procenite biste li ih probali.

Masaža vrućim čašama

Od Gvinet Paltrou smo navikli na mnoge veoma restriktivne dijete, neobičan način ishrane i programe detoksikacije, a isprobala je i masažu vrućim čašama za koju se veruje da pospešuje cirkulaciju i smanjuje stres.

Tokom ovog tretmana, terapeut zagrejava čaše, obično napravljene od bambusovog drveta i stavlja ih na kožu pacijenta. Kako se čaše hlade one usisavaju kožu i uvlače je unutar čaše što širi krvne sudove. Pored Gvinet, sa tragovima ove masaže po telu uočene su i Lena Dunam, Viktorija Bekam te Lejdi Gaga, a mnoge od njih su potvrdile da je ovaj proces više neugodan nego bolan.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-jennifer-love-hewitt-afi-fest-opening-night-gala-premiere-j-edgar-chinese-theater-hollywood-ca-image35111197

Pasta za zube protiv bubuljica

Ne postoji ništa neobično u stavljanju paste za zube na bubuljice, ali kad to radi neko ko ima pristup najboljim kozmetičarima, dermatolozima i najskupljim preparatima poput glumice Dženifer Lav Hjuit, ne možemo, a da se ne zapitamo da li je baš toliko delotvorno?

Iako pastu za zube za isušivanje bubuljica koriste mnoge devojke decenijama unazad, stručnjaci kažu da sastojci poput deterdženta i veštačkih ukusa mogu veoma iziritirati kožu te pastu za zube preporučuju isključivo za pranje zuba. Kao zamenu možete koristiti med, čija antibakterijska svojstva će vam takođe preko noći ublažiti crvenilo bubuljice bez mogućih nuspojava.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-singer-madonna-image12787026

Injekcije B12 vitamina

Mnoge zvezde na čelu sa pop kraljicom Madonom se podvrgavaju tretmanima ubrizgavanja vitamina B12 da bi lakše skinule kilograme, pospešile zdravlje kose i kože i imale više energije. Pored Madone ove tretmane praktikuju Rijana i Šeril Kol.

Ove injekcije se koriste ko podrška nervnom sistemu i za podizanje energije kao i za bolju preradu masnoća u telu. Ali, iako se mnoge zvezde kunu u njihovu delotvornost, nauka to nikada nije potvrdila. Stručnjaci objašnjavaju da ukoliko imate manjak vitamina B12 on se može nadomestiti prirodnim putem uz pomoć suplemenata i da ovako ekstremne mere nisu neophodne.

Jedenje porođajne posteljice

Tia Mouri Hadrik je dok je učestvovala u jednom rijaliti programu jela posteljicu svoje sestre blizanke, a postoje glasine koje kažu da je to uobičajeno i među poklonicima Sajentologije kojima pripadaju Tom Kruz i Vil Smit. Pojedine studije su objavile da jedenje posteljice donosi mnogo zdravstvenih beneficija kao što su hormonalni balans, povećana produkcija mleka i brži psihički oporavak nakon poroda. Mnogi naučnici su veoma skeptični po pitanju ovih navoda, ali ne poriču da je tokom trudnoće posteljica glavni izvor kiseonika, nutrijenata i krvi koje beba dobija od majke.

Mućkanje ulja

Mućkanje ulja je stari ajurvedski tretman koji se praktikuje širom sveta, a vole ga i mnoge poznate ličnosti koje uz pomoć mućkanja održavaju belinu svojih zuba. Jedna od njih koja je o tome javno govorila je i Šajlin Vudli koja tvrdi da mućkanje ulja obavlja redovno, svako jutro i da je prezadovoljna rezultatima.

O mućkanju ulja i svim dobrobitima ovog tretmana smo pisali u tekstu “Mučkanje ulja – delotvorna ajurvedska detoksikacija organizma”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako je sezona kiselog kupusa polako na zalasku nije zgoreg da vas još jednom podsetimo na sva lekovita svojstva ove sjajne namirnice koju slobodno moćemo nazvati tradicionalnom za naše prostore. Piši! Širi dalje!