Menu 

Ako ste u proteklih godinu dana vodili borbu sa kilogramima sigurni smo da ste izvukli neke dobre pouke. Evo najboljih novih saveta koje smo mi skupili za vas.

Osnova mršavljenja je u promeni stila života, ali treba znati šta tačno promeniti, šta je to što najbolje deluje, da vodi do gubitka kilograma.

Ta sjajna čokolada

Kvalitetna tamna čokolada može biti vaš najbolji prijatelj. Bolji i do crvenog vina, kada je u pitanju sagorevanje masti. Naime, istraživanja su pokazala da su oni koji su jeli tamnu čokoladu, a unosili i više kalorija od onih koji je nisu jeli, ipak imali manje kilograma. Antioksidant, koji se nalazi u ovoj slastici (epicatechin) blokira apsorpciju masti i šećera.

Spavanje

Ne može bolje, zar ne? Spavajte više i jedite čokoladu – to vodi do gubitka kilograma. Ipak se ne možemo sporiti sa naučnicima. O čemu se radi? Nedostatak sna menja naš pogled na brzu hranu. Ako ste malo spavali, ako ste umorni vaš mozak će više sa žudnjom gledati na „debelu hranu“: pizze, roštilj, krofne, … Dobro odmorni ćete mnogo bolje donositi zdrave prehrambene odluke.

do gubitka kilograma

„Debeli ručak“

Proteini

Najnovije istraživanje pokazuje da oni koji jedu preporučenu dozu proteina imaju više šanse da smršaju, nego oni koji ih ograničavaju. Gubićete više masnoće, ali ne i mišićnu masu. Važno je da vam metabolizam nije poremećen.

do gubitka kilograma

Vežbe važnije od dijeti?

Ako krenete sa programom koji uključuje i promenu ishrane i vežbe rezulati će biti najbolji. Ipak ima i onih koji se odlučuju samo na dijetu (pa tek onda uključe vežbe) i obrnuto – prvo kreću sa vežbama. Zanimljivo je da su naučnici dokazali da su oni koji su počeli prvo sa vežbama, bez promene načina ishrane, ostvarili mnogo bolje rezultate od onih koji su krenuli samo sa dijetom.

Pročitajte i i .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar