Menu 

Gotovo smo uvereni da vi svoju mikrotalasnu koristite samo i isključivo za podgrevanje jela što je prilično pogrešno. Otkrivamo vam šta sve može vaša mikrotalasna rerna, a sigurni smo da to niste ranije znali.

Seckajte luk bez suza. Da biste napokon naseckali luk bez plakanja pomoći će vam ikrotalasna. Crvenom luku odsecite krajeve  stavite ga u mikrotalasnu na 20-30 sekundi zatim izvadite, ogulite i naseckajte. I to bez suza, časna reč.

4882919958_3e3e365728_z

Omekšajte smeđi šećer. Koliko vam se puta desilo da vam je smeđi šećer previše tvrd i grumenast? To ćete lako rešiti u vašoj mikrotalasnoj. U kesu sa šećerom stavite vlažan kuhinjski ubrus i stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi. Šećer će nakon toga biti rastresit.

Jednostavno čišćenje mikrotalasne. U vatrostalnu posudicu stavite malo sirćeta i stvite u mikrotalasnu na dva minuta. Nakon toga jednostavno prebrišite unutrašnjost.

Za sušenje začinskog bilja. Da biste sami osušili začinsko bilje stavite ga između dva kuhinjska ubrusa i stavite u mikrotalasnu na pet minuta. Izvadite i izmrvite.

Napravite obloge za bolne mišiće. Namočite peškir u mešavinu vode i gorke soli pa stavite u mikrotalasnu na jedan minut da se zagreje.

Omekšajte hleb. Tvrdi hleb ćete jednostavno omekšati ako ga umotate u vlažan kuhinjski ubrus i stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi.

Za lakše čišćenje voća i povrća. Koru sa voća i povrća ćete puno lakše oguliti ako ga stavite u mikrotalasnu na 90 sekundi.

Za tostiranje orašastih plodova. Poređajte orašaste plodove na tanjir, prekrijte kuhinjskim ubrusom i stavite na mikrotalasnu na 30 sekundi. Po želji možete dodati začine koje želite.

2813160355_51cdc41c21_z

Vratite život ustajalom čipsu. Ako vam je kesa čipsa ostala otvorena duže vreme hrskavost ćete vratiti tako da stavite čips na tanjir, prekrijete ubrusom pa stavite u mikrotalasnu na jedan minut.

Uklonite prljavštinu sa jako prljavog suđa. Posebno prljavo suđe ćete lakše oprati ako u šerpu stavite ubrus natopljen u limunov sok i sirće pa sve stavite u mikrotalasnu na jedan minuta. Nakon toga jednostavno isperite šerpu ili stavite u mašinu za pranje suđa.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar