Menu 

Koliko puta vam se desilo da u sudoper prospete vodu iz maslina ni ne pomišljajući da je možda možete iskoristiti na neki bolji način. Mi vam donosimo nekoliko korisnih saveta.

Moramo priznati da je voda iz maslina ono što ulavnom bacamo i ne razmišljamo o tome da li može da nam posluži za nešto drugo već je doživljavamo kao otpadak. Ako ste jednako veliki ljubitelj maslina, baš kao i mi onda ćete sigurno primeniti neke od ovih saveta u vašoj kuhinji.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Iako voda iz maslina nije „popularna“ kao voda iz kiselih krastavaca, zaista može biti korisna. Možete je dodati u vodu u kojoj kuvate kinou, za kuvanje kus kusa, u supe i čorbice.

Savršeno će pasati ako je dodate u obični marinara umak za špagete, ili u krompir salatu kojoj će dati savršenu dozu kiselosti i blagu aromu maslina.

Vodu iz maslina možete dodati u jaja kada pravite kajganu, ne biste verovali kolika je razlika i koliko će kajgana biti ukusnija. Kad je u pitanju kuvanje kinoe, kus kusa ili riže, slobodno dodajte malo vode iz maslina ukoliko samo jelo sadrži masline ili namirnice koje se s njima slažu da ukusi ne bi previše odudarali. Pripazite na količinu jer je ova voda poprilično slana. Ista situacija je i sa čorbicama i supama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar