Menu 

Sigurni smo da vam je kuća puna sitnvca koje ne iskorištavate na pravi način, odnosno ne uzimate od njih onoliko koliko vam mogu pružiti jer jednostavno niste upućeni. Upravo iz tog razloga mi smo odlučili da vam otkrijemo sjajne trikove zbog kojih ćete na neke sitnice gledati s puno više poštovanja.

Krenimo redom, evo kako da svakodnevne predmete i namirnice koristite na potpuno drugačije načine.

Četkica za zube. Vlažnu četkicu za zube možete koristiti za čišćenje mrtvih stanica kože sa usana. Sve što treba da uradite jeste da smočite četkicu i laganim kružnim pokretima izribate usne. Kasnije nanesite balzam.

4582828048_961cd447d8_z

Zob. Ako imate veoma osetljivu kožu sklonu iritacijama u toplu kupku stavite platnenu kesicu punu zobenih pahuljica, a svrab i iritacije će veoma brzo nestati.

Med, limun i zobena kaša. Pomoću mešavine ovih sastojaka bez problema ćete se rešiti neželjenih dlačica na vašem licu. Pomešajte 2 kašike meda, 2 kašike limunovog soka i 1 kašiku zobenih pahuljica. Mešavinu nanesite na neželjene dlačice, ostavite da deluje 15 minuta i iserite mlekom vodom. Ponavljajte 2-3 puta nedeljno.

Lak za nokte. Koliko puta vam se desilo da neki proizvod u metalnoj ambalaži koji držite u kupatilu ostavite one rđave tragove na anmeštaju? To ćete sprečiti ako dno ambalaže premažete bezbojnim lakom za nokte.

Vazelin. Da bi vam parfem duže trajao na meto na koje ga želite našpricati prvo nanesite malo vazelina.

Jabukovo sirće. Možete ga koristiti na zaista mnogo načina, a jedan od njih je i kao prirodni toner za kožu. Jednostavno nakon skidanja šminke, lice prebrišite blaznicom koju ste natopili u jabukovo sirće.

6971289452_caf81eecc9_z - kopija

Jogurt. Ako ste se opekli peglom za kosu, opekotinu ćete najbrže i najefikasnije sanirati običnim grčkim jogurtom.

Cimet i med. Pomešajte jednu kašiku meda sa kašičicom cimeta i dobićete fenomenalnu masku za lice. Jednostavno premažite lice ovom smesom, ostavite da deluje neko vreme i isperite.

Smeđi šećer. Ako u vaš gel za tuširanje dodate smeđ šećer, za tren oka ćete dobiti sasvim novi proizvod – piling za telo.

Regenerator za kosu. U nedostatku kreme za brijanje u te svrhe možete koristiti regenerator za kosu koji će kožu dovoljno omekšati da britvica ne iritira kožu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Da li ste ikada davali krv? Pored toga što na ovaj način činite humano delo, možete spasiti nečiji život, vi činite uslugu i za svoje zdravlje. Piši! Širi...