Menu 

Ako ste jedna od onih žena što ne izlazi baciti smeće bez da stavi malo maskare, rumenila ili sjajila za usne, na pravom ste mestu. LifePress magazin vam donosi razloge zašto bi trebalo da smanjite ili čak prestanete sa šminkanjem, barem tokom leta.

Sigurni smo da većini vas dama koje ovo čitate, „odbacivanje“ šminke zvuči kao nemoguća misija, ali setite se dana provedenih na moru, sigurni smo da tada na plažu ne izlazite sa kompletnom šminkom na licu. Kako se tada osećate? Jeste li rasterećeni? Da li vam koža drugačije diše? Pročitajte 5 veoma dobrih razloga da smanjite šminkanje.

1. Zdravija koža

Možda se vi osećate bolje sa mnogo šminke na licu, ali jedan od glavnih razloga zašto ne bi trebalo da svakodnevno nosite šminku jeste što šteti vašoj koži. Većina kozmetičkih proizvoda sadrži supstance koje izazivaju iritaciju i upale. Istina je da postoji kozmetika koja ima zaštitni faktor od sunca i koja je potpuno organska, ali malo ko može da je priušti, a čak i od takve kozmetike koži je povremeno potreban odmor.

2. Sami sebi najgori neprijatelj

Neke od nas šminku stavljaju jer se osećaju nesigurno ukoliko pokažu svoje mane, ali upravo te mane vas čine jedinstvenima, to ste vi. Verujte nam na reč da većina vaših kolega, prijatelja i članova porodice neće ni primetiti razliku vas sa šminkom i bez.

3. Korak po korak

Kao i za sve promene u životu i za ovu, koja se pojedincima čini beznačajnom, potrebno je vreme. Pronađite ravnotežu koj vam u potpunosti odgovara. Za početak odredite dva dana u nedelji kada uopšte nećete koristiti šminku, makar to bio i vikend, nije važno, bitno je da ste krenuli. Ostalim danima, birajte garderobu koja ne zahteva previše šminke, oblačite se ležernije i stavite samo maskaru i sjaj za usne za početak.

4. Štedite

Šminkanje je poprilično skup sport posebno ako kupujemo onu kvalitetniju kozmetiku. Koristeći manje kozmetike uštediće dosta novca, da ni sami nećete verovati koliko ste zaista trošili na šminku.

5. Mislite o budućnosti

Razmislite. Da nemate opciju prikrivanja tamnih krugova oko očiju biste li ranije išli spavati? Da nemate opciju prikrivanja akni da li biste se zdravije hranili da ih sprečite? Koristeći kozmetiku i pomoću nje prikrivajući nedostatke sve više se odmičemo od prirode i prirodnih rešenja. Pokušajte na poptpuno prirodan način istaći svoju lepotu. Vodite računa o sebi, zdravo se hranite, opuštajte se vežbajte, negujte svoj unutrašnji mir i zračite. Sigurni smo da šminku niko neće ni primetiti.

Koliko često se vi šminkate?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar