Menu 

Tražite svoju fontanu mladosti? Niste jedini. Svako želi da izgleda mlađe. Ali, to nije tako teško ili skupo kako možda mislite. Budite vredni i sledite trikove stručnjaka.

Sledite režim, pazite na ishranu, vežbanje i odbacite cigarete i alkohol. Ovo su samo neki od opštih saveta. Ali, moramo „zagrabiti“ dublje, potruditi se više, biti mudriji.

1. Voda, hidratacija. Koliko su vam puta to ponavljali, ali ne bez razloga. Voda je vaš najbolji saveznik. I ne zaboravite zeleni čaj, koji fenomenalno čisti organizam.

2. Voće i povrće. Da, baš to. Ne preterujte sa mesom i pastama. Pronađite svoj najbolji meni i pratite ga. Treba vam hrana puna antioksidanata.

3. Vežbe. Bez njih ne možete gotovo ništa. Fizičkom aktivnošću se najbolje izbacuju sve štetne materije iz organizma i čisti koža.

4. Ne smete nikada zaboravljati na sveti ritual: čišćenje, piling i hidratacija. Svaki dan ujutro i pred spavanje se pridržavajte ove rutine sa svojim proverenim proizvodima. Odličan piling možete napraviti tako što sok od svežeg limuna stavite na kuglicu vate i pospete šećerom. Sa tim trljate lice da biste odstranili nečistoće.

 

5. Spavanje – osam sati – obavezno. Pokušajte, provereno vas čini mlađim, lepšim.

6. Suzite pore. Kada se šire, nečistoće se lakše tu „gnezde“. Zato su bitni piling, redovno čišćenje i to sredstvom sa salicilnom kiselinom, koja lakše rastvara ulja i masnoće u porama.

7. Naoružajte se antioksidantima, trebaju vam u borbi protiv zagađenja i sunca. Tu su u prvom redu zeleni čaj, majčina dušica, matičnjak, žalfija, aloe vera.

8. Ne dirajte oči – ne trljajte, ne pipkajte, jer na taj način ih rastežete i može doći do pojave tamnih krugov i oticanja. Radije ih nahranite kolutovima krastavaca ili vrećicama čaja od kamilice.

 

9. Ne mrštite se. Ako vam smeta sunce, nosite naočare, a ako vam smetaju ljudi, okružite se pozitivnim i zabavnim osobama.

10. Ne koriste slamku. Sa njom povećavate mogućnost pojave bora oko usana.

11. Ne odmarajte bradu na ruci. To rasteže kožu.

12. Nabavite svilene jastučnice, jer pamučne vremenom ostavljaju tragove tankih linija na licu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar