Menu 

Ako su vam deca još uvek mala, a vi uprkos tome želite da nabavite nekog kućnog ljubimca mi vam otkrivamo koje su to najbolje opcije.

Odrastanje sa životinjama od najranijeg detinjstva ima zaista pozitivan uticaj na zdravlje i ponašanje dece i pokušajte da ih ne uskraćujete za kućnog ljubimca ma koliko to vama bila dodatna obaveza. Ukoliko su vam deca baš mala nabavite im neke od sledećih životinja.

3375617644_66bf918bc7_z

Morsko prase/zamorče. Malčice je veće od hrčka, preslatko malo stvorenje koje živi između 3-5 godina, nisu toliko osteljivi poput hrčaka i ne iziskuju puno brige. Deca će ih obožavati.

Ribice. One su uvek dobar prvi kućni ljubimac posebno ako nemate previše vremena, a deca će se uz njih na neki način opet navikavati na obaveze i životinje. Deca obožavaju gledati ribice kako plivaju i vole im kupovati nove igračke za akvarijum.

Hrčak. Iako su preslatka mala bića, hrčci su veoma osetljive životinje i zato zahtevaju posebnu brigu. Ne smeju biti na hladnoći, ne sme im biti ni previše vruće, ali ako želite baš hrčka onda kupite nešto veću vrstu pošto su otporniji.

Mačke. Mačke su sjajni kućni ljubimci jer zaista ne zahtevaju pretranu brigu. One su samostalne životinje i uglavnom ne vole da im se previše mešate u život. Mace treba samo da mazite, pazite, hranite, obezbedite im mesto za pesak i to je to. Ako su vam deca mala, obavezno redovno nosite mačku kod veterinara da joj seče kandže.

3026588853_a5b4f72727_z

Psi. Pas je sigurno najbolji ljubimac, ali nije preporučljivo da nabavljate psa dok je još beba mala ukoliko ga niste ranije imali. Biće vam veoma teško da dresirate psa i vodite računa o bebi. Kada dete malo poraste počnite razmišljati o tome, a svaki pas ukoliko je dobro dresiran i vaspitan je dobar za kućnog ljubimca bez obzira na pasminu. I još jednom napominjemo, psa nemojte kupovati radi dece već radi sebe.

Ptice. Osim što mogu biti glasne su veoma zahvalni kućni ljubimci i sjajan izbor ukoliko imate malu decu. Redovno im čistite kavez pošto može da bude izvor neugodnog mirisa i obavezno ih pokrivajte noću da ne bi pravile buku, ovo se posebno odnosi na papige.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar