Menu 

Ako mislite da je jedini način da osvežite stare madrace taj da kupite nove onda ste definitivno u krivu. Postoji veoma jednostavan način da osvežite madrace, a mi vam ga naravno otkrivamo.

U madrace i jastuke se s godinama se nakupi mnoštvo prašine i grinja koju je veoma teško isprašiti. Da istrebite grinje i prašinu može pomoći usisavanje madraca jednom nedeljno, a možete i madrace  prekrivati plastičnim navlakama, ali to, moramo priznati ne zvuči ni malo privlačno.

Na Onethingbyjilee pronašli smo način kako da brzo, jednostavno i bez muke osvežite vaše madrace.

Sve što vam je potrebno jesu soda bikarbona i eterično ulje lavande.

madraci4

Otprilike jednu šolju sode bikarbone sipajte u staklenu teglicu pa nakapajte 4-5 kapi eteričnog ulja lavande. Teglicu zatvorite i dobro protresite.

madraci2

Skinite posteljinu sa kreveta i operite je na 90C u veš mašini jer će to ubiti sve grinje na vašoj posteljini. Dok se posteljina pere u gusto sito sipajte mešavinu sode i eteričnog ulja pa sipajte po madracu te ostavite da stoji najmanje sat vremena. Neka soda upije svu vlagu i neugodne mirise.

madraci3

Nakon toga pažljivo i detaljno usiasajte svu sodu sa madraca i vaš posao je zvanično završen.
Soda bikarbona ne samo da će upiti svu vlažnost, neugodne mirise i prljavštinu već će madrace učiniti svežim i mirisnim.

Sviđa nam se
Autor
Kako osvežiti stare madrace
Datum
Ime
Madrac
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar