Menu 

Pročitajte kako da na jednostavan način napravite muški miris, koji nosi sa sobom čar planine i šume.

Potrebno je da pomešate jednostavne sastojke poput eteričnih ulja, destilovane vode, alkohola i dobićete osvežavajući miris, koji će trajati celi dan.

Muški mirisi moraju biti malo jači i obavezno dugotrajni, dok su oni za žene blaži i slatki.

Ovaj miris nije teško napraviti, poigrajte se sa aromama i dobićete kombinaciju koja budi, osvežava, daje energiju.

Potrebno vam je: 2 šolje destilovane vode (mada količina može varirati u odnosu na to koliko su jaka eterična ulja koja koristite), 3 kašike čiste votke, 7 kapi eteričnog ulja cedrovine, 5 kapi ulja lovora, 3 kapi eteričnog ulja đumbira i 1/2 kašikice tečnog glicerina. Pripremite i levak i bocu od 250 ili više ml.

Prvo stavite destilovanu vodu u sprej bocu, pa dodate votku. Alkohol je bitan, jer se efektivno veže sa eteričnim uljima. Bez njega, ulja bi samo pala na dno boce i ne biste ih mogli pomešati sa vodom.

Dodajte i eterična ulja, pa sve promućkajte. Mešavina će isprva biti mutna, a možda će se pojaviti i malo pene. Međutim, nakon par minuta će se razbistriti.

Držite je u frižideru za bolje osveženje i nanosite samo na telo. Ukoliko budete miris nanosili direktno na odeću, nastaće mrlje.

Pročitajte i recepte za ženske mirise, o kojima smo pisali u tekstovima: 3 letnja recepta – napravite svoj parfem; Napravite osvežavajući sprej i ulje od lavande.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako ste nekad imali problema sa bubrezima ili vam genetika nije naklonjena što se tiče upala i bubrežnih kamenaca, toplo vam preporučujemo ukusan prirodni napitak, koji će preventivno sprečiti nastanak kamenja. Piši! Širi...