Menu 

Dosadili su vam skupoceni i dugotrajni tretmani za izbeljivanje zuba? Zavirite u svoju kuhinju i izbelite zube prirodnim i jeftinijim sastojcima.

Sve što vam je potrebno za uspešno izbeljivanje zube prema sajtu Sheknows, jesu jagode i nezaobilazna soda bikarbona. Zvuči kao recept za neke ukusne kolače, ali ipak nije. Jagode sadrže jabučnu kiselinu, supstancu koja pomaže da se otklone sve mrlje sa površine zuba i plak. Natrijum bikarbonat koji se nalazi u sodi bikarboni takođe pomaže pri otklanjanju mrlja.

Trljajte zube mešavinom jagoda i sode bikarbone nekoliko minuta, isperite, pa zube operite standardnom pastom za zube. Nakon ovoga obavezno zube očistite zubnim koncem jer bi se semenke jagoda mogle zaglaviti među zubima. Ovaj tretman nemojte raditi previše često, najviše dva puta u toku jednog meseca, jer bi prečesta upotreba mogla oštetiti zubnu caklinu. Ako imate bilo kakve nedoumice pri upotrebi ovog prirodnog izbeljivača, posavetujte se sa svojim zubarom.

Način pripreme:

Jednu zreliju jagodu operite i izgnječite u pire, dodajte joj pola kašičice sode bikarbone pa četkicu za zube umačite u dobijenu smesu i njome trljajte zube.

Pisali smo kako da „Izbelite zube za minut“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar