Menu 

Ako želite uspešno izgubiti višak kilograma veoma je važno i vreme kada ćete jesti u odnosu na vreme vežbanja. Otkrivamo vam kada jesti, a kada vežbati da što pre dođete do željenog cilja.

Ako vežbate ujutro

Glavni izvor energije vašeg tela je glikogen – ugljeni hidrat koji se rastvara i skladišti u mišićima i jetri. Telo nikad nije u potpunom stanju mirovanja i nikad se ne gasi, čak ni tokom noći zato kad spavamo iscrpimo gotovo sve zalihe energije.

Ako imate naviku da vežbate ujutro pre nego krenete sa vežbom obavezno pojedite obrok koji sadrži 200-300 kalorija od voća, celovitih žitarica i malom količinom proteina.

žena vaga vježbanje

Ako vežbate za vreme ručka

Ako je vaše vreme za vežbanje poslepodne, onda bi bilo najbolje da ručak sačuvate za nakon treninga jer ćete u organizmu imati dovoljno glikogena od doručka da bez problema izdržite trening. S druge strane istraživanja su pokazala da ćete kalorije od ručka brže sagoreti ako ih unesete nakon vežbe.

Pojedite obrok bogat nemasnim proteinima, povrćem i celovitim žitaricama najmanje 30 minuta nakon vežbe.

Ako vežbate naveče

Ako preferirate vežbanje u večernjim satima budite veoma oprezni, jer vežbanje nakon obilne večere može vas usporiti, učiniti tromima pa čak izazvati mučninu tokom same vežbe.

Ukoliko taj dan planirate vežbati naveče, pojedite obilniji doručak i ručak, a za večeru pripremite lakši obrok sa ne više od 500 kalorija.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar