Menu 

Zimsko vreme zaista utiče na izgled i vlažnost kože većine žena i malo je onih sretnica koje nemaju potrebu da obraćaju posebnu pažnju na negu kože tokom hladnijih dana. Ukoliko ste vi jedna od mnoštva žena čija koža zimi postaje suva i gruba imamo sjajne savete za vas.

Kad je u pitanju nega kose i kože gotovo da ne postoji problem koji se ne može rešiti potpuno pririrodnim preparatima bez upotrebe skupocenih kremica i pomada koje u sebi obično sadrže ne tako zdrave hemikalije. Donsimo vam listu najčešćih problema sa kožom u zimsko vreme kao i prirodne preparate kojima to možete veoma efikasno rešiti.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Suvo vlasište. Sve što treba da uradite jeste da nakon pranja, kosu isperete jabučnim sirćetom, pa još jednom hladnom vodom. Ponavljajte ovaj postupak nakon svakog pranja i veoma brzo ćete primetiti razliku.

Suva koža lica. Napravite masku tako da izgnječite jednu zrelu bananu, dodate šolju zobenih pahuljica i malo mleka, taman toliko da sve poveže u pastu. Nanesite masku na lice, lagano istrljajte i ostavite da stoji 10-15 minuta pa isperite toplom vodom.

Perutanje obrva. Ovaj problem ćete klako rešiti pomoću limunovog soka. Jednostavno premažite obrve limunovim sokom, ostavite 20 minuta pa isperite. Ukoliko imate neke ranice ili ogrebotine na obrvama, pričekajte da zacele.

Ispucale usne. Napravite piling od smeđeg šećera i kokosovog ulja, jednostavno lagano istrljajte usne i isperite.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gruba koža na laktovima. Presecite krompir na dva dela, na svaku polovicu stavite malo meda i šećera pa polovicama krompira istrljajte laktove i isperite.

Zanoktice na noktima jednostavno ćete rešiti tako da nokte i prste izmasirate sa malo maslinovog ulja pre spavanja.

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Suva koža na kolenima. Napravite piling od morske soli i maslinovog ulja, dodajte maslinovog ulja taman toliko da se so navlaži. Istrljajte kolena ovim pilingom za vreme tuširanja pa isperite toplom vodom.

Grube i ispucale pete. Namočite stopala u mešavini jedne šolje antiseptičke vodice za usta, jedne šolje sirćeta i dve šolje vode. Namačite stopala 20 minuta i odmah će biti mekša na dodir.

Javite nam jeste li isprobali neke od ovih saveta i da li su bili delotvorni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar