Menu 

U svetu roditeljstva grčevi mogu biti uzrok mnogih neprospavanih noći.

Grčevi kod malih beba nastaju zbog nakupljanja gasova u stomaku i nedovoljno razvijenog probavnog trakta. Beba zbog ove neugodne pojave može nekontrolisano plakati satima, a vi ćete uraditi sve da joj pomognete. Nema brzog i jednostavnog leka za grčeve, a većina beba ih preraste do četvrtog meseca starosti.

Probajte ublažiti grčeve jednostavnim savetima koje vam danas donosimo.

Topli oblozi trenuto olakšavaju bol i umiruju bebu. Obratite pažnju da oblozi nisu prevrući jer bi to dodatno moglo uznemiriti bebu. Toplim oblogom, lagano kružnim pokretima masirajte bebin stomačić. To može pomoći da se otpuste gasovi.

masiranje

Čaj od kamilice se odraslima preporučuje kad god su u pitanju problemi sa stomakom, a bebama može doneti olakšanje kad su grčevi u pitanju. Najbolje bi bilo da kuvate čaj od sveže sušene kamilice nikako u filter vrećicama.

Dajte bebi nekoliko puta u toku dana malu kašičicu ovog čaja.

Listovi mente su takođe veoma delotvorni u borbi protiv grčeva. Nabavite sveže listove mente na pijaci, dobro ih operite i prokuvajte. Procedite listove i mešajte ovu vodu sa zamenskim mlekom ili dajte bebi kašičicu pre podoja.

Kad su grčevi u pitanju veliko olkašanje bebi doneće još: masaža celog tela maslinovim uljem, topla kupka i redovno podrigivanje nakon svakog obroka.

Foto: goodtoknow.co.uk

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar