Menu 

Svaki dan proveden sa detetom, od njegovog rođenja predstavlja novu avanturu i to znaju svi koji su se ostvarili kao roditelji. Mi smo za vas skupili neka od iznenađenja koja će vam vaše dete prirediti tokom odrastanja, a koja uvek dođu neočekivano.

Volim te. Nije važno da li će vaše dete razumeti ono što govori u trenutku kad izgovori te reči, budite sigurni da ćete ga pamtiti do kraja života, jer je osećaj zaista neopisiv.

176457009_1f38dc6a19_z

Trenutak kada dete preraste vaše krilo. Ovaj trenutak zaista dođe odjednom i roditelji su uglavnom nespremni. Oni mirni trenuci kada je dete najspokojnije u vašem krilu veoma brzo prođu i zato uživajte u njima dok god možete.

Dete želi da bude samo. Budimo realni, svi mi ponekad poželimo da se odmorimo od svoje dece, posebno u periodu kada su još mala i ne ostavljaju nas čak da odemo sami do toaleta, ali onaj trenutak kada dete želi da se odmori od vas i bude samo, sigurno vam neće lako pasti. To je znak odrastanja i nezavisnosti onoga čemu težimo i čega se pribojavamo u istu ruku.

Trenutak kada vas dete nauči nekim stvarima. Čim počnu da pričaju i da uče, deca neke stvari znaju bolje i više pamte od roditelja. Tako se može desiti da se dete tačno seća gde ste ostavili ključeve ili kakva je bila torta za njegov rođendan prošle godine, a kad su informacije iz osnovne škole u pitanju budite sigurni da će vas u tome „šišati“.

Kad dete povredi vaša osećanja. One grozne reči „mrzim te“ je sigurno čuo gotovo svaki roditelj i na to morate biti spremni, vaše dete vam takođe može prigovoriti i da ste zli te da ga sramotite. Shvatite to kao proces sazrevanja i ne dižite preveliku frku oko toga. Pokažite da ste povređeni, ali ne preterujte.

5900944674_565fdb859f_z

Kada dete pokaže da je hrabro. Mala deca se jako boje nekih stvari, ali određeno vreme i odjednom samo prevaziđu taj strah i uhvate se u koštac s njim. Taj trenutak je nešto što svaki roditelj pamti. Vaš mališan se može godinama plašiti vode i odjednom samo skočiti u more.

Vaše dete će vas učiniti boljim čovekom.U jednom trenutku shvatićete da morate paziti na svoje ponašanje jer morate dati primer vašem detetu. U tom procesu možda ćete naučiti da više praštate, jedete povrće i stičete zdravije navike, ne bi li iste usadili svom mališanu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar