Menu 

Vaša supruga treba svu vašu pomoć i strpljenje tokom trudničkih dana. Posebno ukoliko imate još djece. Saznajte šta su vaši zadaci.

Vaše ponašanje tokom tih devet mjeseci odlučiće mnogo o čvrstini vašeg braka. Učinite sve da taj period pamtite po dobru. Preuzmite na svoja pleća veliki dio obaveza.

Masaža

S vremena na vrijeme izmasirajte svoju suprugu. Kako stomačić raste, sve je veći pritisak na kičmu i žena je sve umornija. Na vama je da joj ugodite.

Obaveze

Preuzmite na sebe kupovinu, plaćanje računa i slične obaveze. Ukoliko imate još dječice uključite ih da pomognu majci. Neka znaju da je njihova pažnja bitna.

Ugađajte joj

Trudnice će da traže mnogo sitnica iznenada. Poželjeće da jedu namirnice koje nikada nisu jele, hvataće ih depresija, uznemirenost. Vi ste dužni da se za to pobrinete.

Zatražite pomoć

Nije sramota tražiti pomoć. Uključite roditelje, prijatelje. Iznenadili bi ste se koliko su voljni da pomognu.

Pozivi

Uvijek odgovarajte na njene pozive. Žene u tom periodu mogu biti sumnjičave, plašljive, pune nemira. Moraju znati da ste uz njih 100 odsto.

Soba

Prilagodite spavaću sobu trudnici. Šta god je potrebno da bi se ona mogla opustiti. To mogu biti jastučići, mirisne svijeće, čitanje knjige i znaci pažnje. (Saznajte kako kako se trudnice relaksiraju)

Oprostite

Pomjene raspoloženja su normalne i sve njene ispade ne smijete uzimati k srcu i morate joj opraštati. Dišite duboko, naoružajte se stpljenjem i te mjesece ćete pamtiti kao najljepše u životu.

(Ovdje se informišite o ulozi očeva u životu djeteta)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar